голф 3 1.6 абу трудно първо палене на газ/бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.6 абу трудно първо палене на газ/бензин

Мнениеот rango-асеновград » Пон 21 яну 2013 18:33

здравеите колеги,прегледах доста теми ,но не намерих нищо конкретно свьрзано с моя проблем.

проблема е следния,след престои от 5-6 часа и повече паленето на газ е невьзможно,а на бензин след вьртене около 30-40 секунди пали,НО след като запали трябва постоянно да помпа гаста и ако се опитам да превключа на газ гасне на момента,ако пьк реша да карам на бензин се случва следното..трьгвам, след около 200-300метра колата започва да загльхва и ако не я превключа на газ точно в този момент ще изгасне въпреки помпенето на педала за гаста,след като я превключа на газ всичко е нормално,следващите паленета са почти перфектни,и след престои от няколко часа всичко се повтаря.

преди месец сменях консумативи,ремаци масла,водна помпа,шлаифане глава,гумички гарнитури,тогава смених и стьпковото,оказа се че маисторите мислят че проблема е от стьпковото понеже сьм го купувал на старо и не било с акъла си,днес в 1 часа на обяд купих чисто ново от магазин,сега след като колата престоя 6 часа без да е палена отидох завъртях и...пьлен батак всичко е по старо му.незнам кво да правя много ме изнервя ситуацията.
ще сьм благодарен на всеки които е имал този проблем да сподели.

докато чаках някои са сподели мнение,отидох и вьрнах закупеното вчера ново стьпково моторче,обаче реших да насоча вниманието кьм температурния датчик на водата,понеже попрочетох че оборотите се влиаят от него,купих качествен истински датчик,поизчаках около два часа да поизстине водата,сега преди 15 минути го смених,и вьпреки че престоя на колата е мальк запали както никога до сега......кибрит.сега няма да е паля близо 8 часа понеже довечера ще ходя нощна смяна,и тогава ще си каже дали наистина проблема е бил тои,а още по-показателно ще бьде утре сутринта когато е наистуна студена колата,ще споделя какво е развитието.

Потребителски аватар
eXecuteRz
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 8v 2e

Re: трудно първо палене на газ/бензин голф 3 1.6 абу

Мнениеот eXecuteRz » Вто 22 яну 2013 14:08

Зaкaрaй дa ти изчистят грешките и ще се опрaви. Имaх същия проблем минaлaтa зимa.

Потребителски аватар
papi92
Автомобил: Golf 3 1.6
Двигател: ABU 1993

Re: голф 3 1.6 абу трудно първо палене на газ/бензин

Мнениеот papi92 » Вто 22 яну 2013 15:42

Правилно си се ориентирал към температурния датчик. Кажи как е запалила след по-дългия престой с новия датчик.

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Сря 23 яну 2013 9:25

ами какво да кажа,след дьлгия престои колата се държи много по-добре,след като запали на бензин(винаги я паля първо на бензин и после превключвам на газ,копчето е автоматично)има все още колебания в оборотите,падат малко но не гасне,подавам газ за да превключи на газ и не гасне, дьржи добри обороти,но вьртя около5-6 секунди докато запали тва ме изнервя и все още се чудя от кьде е,а на газ все още не ще да пали,понеже имам голфа от три месеца мисля тези дни да последвам сьвета на колегата eXecuteRz и да отида да и изчистят грешките и на компа да се прегледа,проблема все още не е решен на 100%,ще споделям развитието,а ако някои има да споделя нещо ще сьм благодарен.

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Сря 23 яну 2013 19:57

днес ходих на диагностика и така нареченото чистене на грешки,оказа се че маистора кат ми е сменял ангренажа и т.н е направил наи лошата центровка на света(без уред)минусов ьгьл ,а трябвало да е +6 ,датчика на темп. е бил за смяна,но главния проблем за бавното палене и нестабилните обороти е тпс-а.аз го сменях ведньж,но се оказа че и този не работи,поредните некоректни тьрговци,така че ще си тьрся тпс с уговорката монтирам пробвам плащам/врьщам.за сега е това след като сменя шибания тпс ще споделя впечатления

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 23 яну 2013 19:58

След описаните проблеми с центровката и датчика би следвало вече колата ти да е по-добре. Няма ли положителна промяна?

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Чет 24 яну 2013 9:33

има промяна до толкова ,че сега се подобри работата на мотора,стана по тиха някакси,почна да загрява до 90 градуса,но пак вьрти много за да запали,и пак гасне пьрвите 200-300 метра,и мисля че тук е мястото да кажа ,ако някои има тпс за които е сигурен че работи може да се разберем нещо.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 05 мар 2013 20:03

Няма да имаш тпс май.Що за изкаване?
rango-асеновград написа:дори и да сте убедени за вас самите че тпс-а работи ако не исчезне проблема след монтаж на моята кола,за мен то тои не работи.

За мен,ако проблема ти е в ТПС,майстора френд може да го разбута и докара на око да ти работи колата добре.Ама ако е проблема в ТПС.Щото за момента не съм убеден.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Вто 05 мар 2013 22:49

Колега здравей,
току що се сетих за един подобен проблем с моя Голф. Може да опиташ следното. Като се прибереш вечерта, завий кранчето на газта от бутилката. Сутринта преди да запалиш, пусни газта и пробвай да запалиш на газ.
При мен се оказа, че клапана на газта изпуска съвсем малко газ и дави колата. Една вечер реших да спра газта от бутилката като на сутринта колата си запали без проблем. Последва смяна на клапаните на газта и за сега всичко е ок :). Дано съм бил от полза.

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Сря 06 мар 2013 5:08

KARGO написа:Колега здравей,
току що се сетих за един подобен проблем с моя Голф. Може да опиташ следното. Като се прибереш вечерта, завий кранчето на газта от бутилката. Сутринта преди да запалиш, пусни газта и пробвай да запалиш на газ.
При мен се оказа, че клапана на газта изпуска съвсем малко газ и дави колата. Една вечер реших да спра газта от бутилката като на сутринта колата си запали без проблем. Последва смяна на клапаните на газта и за сега всичко е ок :). Дано съм бил от полза.

ок,да речем че си прав за гаста,ами на бензин мизериите са същите,плюс това веднага след палене гасне ако не подавам газ.

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Сря 06 мар 2013 5:17

Iezekil написа:Няма да имаш тпс май.Що за изкаване?
rango-асеновград написа:дори и да сте убедени за вас самите че тпс-а работи ако не исчезне проблема след монтаж на моята кола,за мен то тои не работи.

За мен,ако проблема ти е в ТПС,майстора френд може да го разбута и докара на око да ти работи колата добре.Ама ако е проблема в ТПС.Щото за момента не съм убеден.

как да се изкажа колега,след като на диагностиката излезна само и единствено тпс,тва с разбутването е пробвано,според теб кьде се корени проблема ми.

в момента има подобрение,сутрешното палене е все така проблемно,отивам на работа сутрин в 6 часа и оставям колата,след 8 часов престои на СЛЪНЦЕ пали от раз директно на газ,което през студените дни беше мечта.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Сря 06 мар 2013 7:08

rango-асеновград написа:
KARGO написа:Колега здравей,

ок,да речем че си прав за гаста,ами на бензин мизериите са същите,плюс това веднага след палене гасне ако не подавам газ.

Колега, ако съм прав за газта и на бензин ще ти прави тези мизерии, защото колата се дави, когато е в престой. При мен проблема беше в клапана на газта. Палеше след много вътене, а като запали бачкаше все едно на 3 цилиндъра. Като подам газ газнеше.

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Сря 06 мар 2013 16:44

kargo ще го пробвам това,има логика.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 06 мар 2013 23:49

Не е клапана-няма такова давене,че да се дави 200-300 метра колата.А и пробата е съвсем друга-свършваш газта или я спираш от бутилката,изгаряш останалото по тръбите и на другия ден си палиш на бенин.
А за ТПС-а колега съм малко раздвоен.В смисъл,че той ако не работи или е износен,ще прави чакмаци на всякакви температури.Той връзка с темп.няма.Ако са му износени да кажем пистите където най-често се ползват-в началото,то ти би трябвало да си палиш просто с натискане на педала и по този начин да изместваш четчиците на здраво място.Същото се постига и с разбутването му.Същото като проблем-нестабилни обороти пак се постига с разбутването му.
Можеш сам да си го провериш,има теми как.Така на ангро приемам думите на майстора ти,но симптомите не отговарят.
Аз имам 3 тпс-а,имал съм проблем с износването му и оборотите но никога с паленето.Особено студена.
Имал съм проблем и с клапана на газта,въртях като луд да запаля обаче топъл.Студен на минуси палеше от раз.При първото форсиране след запалване колата се изчиства,няма как да се дави след 200 метра освен ако не вървят едновременно двете горива.Но за всеки случай пробвай номера със спирането на кранчето...

rango-асеновград
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rango-асеновград » Чет 07 мар 2013 5:14

даже ако е много студено са и нужни 7-800 метра и след това се нормализират нещата и си държи обороти,вътрешно в себе си смятам,че проблем прави нещо свързано с температурата,пак казвам сега на топлите дни през деня пали от раз и на газ и на бензин и не гасне,много съм бос с голфовете все още и немога да разсъждавам кое ще е това нещо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”