Голф 3 АБФ перка охлаждане
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Голф 3 АБФ перка охлаждане
Здравейте колеги!Колата е голф 3 с АБФ мотор-проблема е следния-колата си загрява нормално,80-85 градуса извън градско и 90-95 градуса градско,но....в градско не винаги се включва перката!Карам абсолютно спокойно,стрелката си минава 90 градуса и очаквам да се включи перката,ама не,отива 100 дори ги минава и нищо,спирам,отварям капака и съвсем леко докосвам перката и тръгва директно на втора степен!Това го прави много рядко,за това лято 2 или 3 пъти!Получи се след смяна на радиатора преди време,беше трудно обезвъздушаването на системата и давахме на късо на буксата зада охлади!Поразтопи се малко буксата на датчика там където е плюса и се чудя това дали може да е причина за този странен проблем!И още нещо интересно-със стария радиатор с преминаването на стрелката малко над 90 градуса се включваше перката,а с новия точно като е на 90 градуса по показание на таблото и се включва перката!
Последна промяна от dobrin на Чет 26 сеп 2013 7:50, променено общо 1 път.
Причина: Коригирано заглавие.
Причина: Коригирано заглавие.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 АБФ перка охлаждане
Имаш ли климатик/троник,пробвал ли си да я пускаш пак принудително от буксата-тръгва ли? Според мен може четките да са износени или да заяждат.
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Re: Голф 3 АБФ перка охлаждане
Нямам клима,тръгва си и работи без проблем,но понякога прави този номер и е лошо,ако се случи докато жена ми кара колата,а и мен ме дразни това де!Снощи посмачках самите обувки на буксата там дето е поразтопена,може да не контактува добре винаги знам ли и днес всичко е ОК,но до кога не знам!Много ме дразни,че само я докосвам и си заработва,ако ще работи да работи,ако не,да спира и да я сменям,ако тя е причина!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”