Голф 3 АБФ когато потегля се чува едно отвратително припуква
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Голф 3 АБФ когато потегля се чува едно отвратително припуква
Здравейте. Значи голфа е абф а проблема е следния: когато потегля се чува едно отвратително припукване някъде централно пред волана, но не се получава всеки път. Имам чувството, че още малко и нещо ще се счупи на две. По павирани улици при тръгване доста често се чува този звук. Ако някой може да помогне с нещо ще съм му благодарен.
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Голф 3 АБФ проблем
Тампони на стабилизираща щанга или на носачи са първите неща, които трябва да видиш.
После лагерите на макферсоните
После лагерите на макферсоните
- boraks
Re: Голф 3 АБФ проблем
Благодаря колега. Утре ще я закарам да видят от какво е.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
Re: Голф 3 АБФ когато потегля се чува едно отвратително прип
Имам същия проблем като колегата с тази разлика, че аз смених посочените неща...но пукането си остана.
- boraks
Колега а при теб всеки път ли го прави. При мен понякога не се чува изобщо, но друг път е доста гаден звука. Пробвах да въртя волана на място, няма луфтове и не се чува нищо. Затова си мисля, че е нещо по окачването.
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Може да е хлабаво магарето или рейката
- boraks
Ами аз скоро сменях меката връзка и трябваше да се разкачи магарето за да се повдигне мотора и след това евентуално да се е разхлабило. Благодаря за съвета, не се бях сетил за това.
- TheExorcist
При мен е 99% от случаите, когато потеглям (напред и назад) иии 100% в случаите, когато тръгвам с "навит" волан (напред и назад)
-
- Автомобил: Vw Golf 3
TheExorcist написа:При мен е 99% от случаите, когато потеглям (напред и назад) иии 100% в случаите, когато тръгвам с "навит" волан (напред и назад)
И при мен го имаше същото пукане.Оказа се луфт между външната гривна на лагера и леглото на шенкела кадето се набива същият.Бях сложил лагер SNR външният му размер беше 72мм,после вземах SKF неговия размер е 72.1мм след смяната изчезнаха пуканията.Дано да съм бил полезен.
- boraks
Общо взето май доста неща може да се получи. Вчера направих опит. Като започна да ми припуква при тръгване, спрях колата и започнах леко да вртя ляв,десен и го има това пукане. Сега започвам да се съмнявам да не е от рейката.
- TheExorcist
boraks написа:Общо взето май доста неща може да се получи. Вчера направих опит. Като започна да ми припуква при тръгване, спрях колата и започнах леко да вртя ляв,десен и го има това пукане. Сега започвам да се съмнявам да не е от рейката.
Хммм... ще направя същия опит и аз.
А случайно рейката да ти сълзи? Моята сълзи лееееко...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен го има това пукане, рейката е нова (не е хидравлична) шарнирите са сменяни с нови, тампоните на макферсоните, и те са нови, и пак го има това пукане 

- boraks
TheExorcist написа:boraks написа:Общо взето май доста неща може да се получи. Вчера направих опит. Като започна да ми припуква при тръгване, спрях колата и започнах леко да вртя ляв,десен и го има това пукане. Сега започвам да се съмнявам да не е от рейката.
Хммм... ще направя същия опит и аз.
А случайно рейката да ти сълзи? Моята сълзи лееееко...
Не знам човек. Казанчето гледам, че винаги си стои на едно ниво, обаче като легна под колата и точно най-отдолу на скоростите се събира по една, две капки масло и не мога да разбера от къде е , но май не е от рейката. А това го пробвай с въртенето на волана, може да е от някой накрайник тая работа. А колегата също е прав за тампона на скоростите, но как да го проверя, да видя дали е скъсан или е тръгнал. Гадна работа. Иначе имам едно каре за смяна, но при него си е както знаеш бързо тракане, то не пука така:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам припукване, при повече навиване на волана + потегляне. Голф 3.
Смених почти всички компоненти по предницата преди по-малко от 10 хил.км. Ясно е, че сигурно са ментаци тампоните/шарнирите и т.н., но все си мисля, че рябва да държат, при положение, че шофирам по нормален начин, по нормални пътища.
Ще проверя днес дали са затегнати каретата към главините.
И аз имам поставен лагер SNR, от едната страна и от прочетенето в темата се зачудвам дали наистина не е от него.
Трябва да закарам колата на стенд да я огледат за вече изхабени копмпоненти, но такъв рязък и пукащ звук ме съмнява да е от тампони на носачи и подобни. Може и рейка да е, но аз лично се съмнявам.
Смених почти всички компоненти по предницата преди по-малко от 10 хил.км. Ясно е, че сигурно са ментаци тампоните/шарнирите и т.н., но все си мисля, че рябва да държат, при положение, че шофирам по нормален начин, по нормални пътища.
Ще проверя днес дали са затегнати каретата към главините.
И аз имам поставен лагер SNR, от едната страна и от прочетенето в темата се зачудвам дали наистина не е от него.
Трябва да закарам колата на стенд да я огледат за вече изхабени копмпоненти, но такъв рязък и пукащ звук ме съмнява да е от тампони на носачи и подобни. Може и рейка да е, но аз лично се съмнявам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”