Голф 3 Смяна на двигател мнения и съвети.
- hegemon
- Автомобил: Golf MK3
- Двигател:
Голф 3 Смяна на двигател мнения и съвети.
Здравейте колеги.Карам Голф 3 с двигател ABD 75к.с. ,но се замислих от доста време насам да го сменя.Мисля си за нещо от сорта за GTI 150к.с. За това реших да пиша тук,да дадете съвет мога ли да извърша такава смяна,заслужава ли си,какво точно трябва да се смени за такава смяна освен мотор и горе-долу какви пари излиза всичко това.Много хора ми казаха да си карам сегашното голфче докато издаде багажа и да го сменя,но неискам.Изпитвам нещо като любов към него
Искам да кажа,че го взех и аз съм му третичт собственник.Взех го за 2000лв и всичко по купето което съм направил откъм оптичен тунинг си ми харесва и неискам да го започвам отначало същото на друг голф.Искам да си карам с тоя,но ми е някак слабичък тоя двигател.Моля за съвет.

- Супер Ицо
- Автомобил: VW Golf MK4 GTI
- Двигател: AUM 2001
Re: Смяна на двигател мнения и съвети.
Доколкото си мисля че знам,се сменят спирачки,амортисьори,съединител мисля
не съм много навътре с тези неща,но чат път някъде из форума съм чел какво се сменя при извършването на такава операция. Мисля че трябваше да се пазиш старата и новата инсталация ако не се лъжа. Иначе ползи,знам ли
КЕФ 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Нали беше 1.6/75 коня?...кога го направи 1.4 АБД
Иначе ти трябват минимум 1000 лв.за тая екстра.
Сменят се:двигателя,скоростите,инсталацията,маската с радиаторите,полуоските,главини,педалите,лоста за скоростите.
Аз бих сменил направо цялата кола.

Иначе ти трябват минимум 1000 лв.за тая екстра.
Сменят се:двигателя,скоростите,инсталацията,маската с радиаторите,полуоските,главини,педалите,лоста за скоростите.
Аз бих сменил направо цялата кола.
Трябва и Технотест да се минава...По добре наистина продавай тая и вземай нова и така...
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Росен2 написа:Трябва и Технотест да се минава...По добре наистина продавай тая и вземай нова и така...
и аз съм на същото мнение, но все пак ако решиш да сменяш грубо ще ти трябва:
-оборудван двигател със скорости и инсталацията и полуоските с каретата
-нова конзола за педалите понеже минаваш на съединител със хидравилично задействане
-нова конзола със скоростния лост понеже вече скоростите ще са със жила а не със щанги
-добре е да съобразиш годината на колата си и годината на донора заради инсталациите те са до 94та някой си месец и след това имат малки разлики (аз го ядох тоя... )
-бензинова помпа (по спомен)
като ще я правиш да върви ще е хубаво и да спира, ако тръгнеш да правиш това е добре да минеш на 5х100 като за него ще ти трябват:
-шенкелите със спирачните апарати дисковете
-носачите
-стабилизиращата щанга
-задни дискове с апаратите
вариянт ти е и 280мм дискове от голф 2 г60 но и там си трябва шенкели с дискове и апарати и отзад дисковите спирачки
тва е грубо нахвърлено и по спомен, има и по запознати от мен, които ще ти кажат много по точно какво ти трябва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”