Golf 4 1,6sr -харчи прекалено много
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 1,6sr -харчи прекалено много
Здравейте ,колеги!Става въпрос за АКЛ мотора 1,6SR ’98 г(няма газова).Преди 2 год ми харчеше 12 л на 100 км градско сега вече е на 13,5-14 л.Тук е мястото да спомена ,че системата на каране е пали-гаси през 2-3 км понеже работя близо до дома.Сменени са свещи и кабели(NGK),филтри(възд. и горивен).Двигателя работи екстра-не тресе,не играят оборотите,ускорява добре,не харчи масло и не пуши отзад.Ходих на диагностика, казаха че всичко е ок-дебитомер,ламбда сонда,темп.датчик,но факт е че разхода се вдига постепенно (на извънградско от 7л вече е 7,7-7,8).Ако имате някакви идеи-давайте ги,че ТАЯ ЛАМЯ трудно се изхранва!Благодаря предварително.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1,6sr -харчи прекалено много
Колега, разход се засича само на извънградско, при това с постоянна скорост (доколкото е възможно), всичко друго е прекалено относително.
Иначе по темата, ако си убеден, че харчи повече от преди и си проверил стандартните заподозрени (дебитомер, ламбда сонда, филтри и т.н.), колата има ли катализатор? Ако има най-вероятно вече е запушен и от него да се вдига разходът..
Иначе по темата, ако си убеден, че харчи повече от преди и си проверил стандартните заподозрени (дебитомер, ламбда сонда, филтри и т.н.), колата има ли катализатор? Ако има най-вероятно вече е запушен и от него да се вдига разходът..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси ,колега ,хич не ми беше минало през ума ,а и на тия дето ходих при тях.Има логика .Какви са вариантите,как може да се провери дали е запушен и ако е да го махам ли ,да не прецакам работата?Да не стане така ,че после да не мога да мина на преглед.Като чета в нета цените на новите са ужас! 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако го махнеш може да се замени с резонаторно гърне. При 1.8Т има тестове с vcds, които могат да те ориентират доколко работи, обаче за AKL макар че много съм търсил, не съм намерил нищо. Като цяло вариантът да се провери ефективно катализаторът е да се измерят газове. Много хора в БГ директно махат катализатора, без да му мислят. Аз моя го държа, но аз не съм и мерило, защото на мен ми трябва за TÜV-a...
-
- Автомобил:
- Двигател:
След още 1 диагностика обобщените резултати са:мудна ламбда сонда вследствие на малките разстояния(понеже не може да загрее до работна температура 500-600 градуса),позапушен катализатор и не на последно място "хубавия" бензин който ни предлагат по бензиностанциите!Темата може да се заключва.Благодарности на колегата ICEFIRE за бързите отговори! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”