Здравейте колеги с коли на най - добрата марка :)
Днеска отворих четирите отвора на акумулатора, там където се налива течността и видях, че е намаляла до половината.
Та въпроса ми е да долея и да заредя акумулатора? Ако да то колко време да го зареждам?
Казаха ми, че може преди да тръгвам към София да ги долея и по - време на пътуването, той щял да се зареди?
Кое е най - добро за акумулатора?
Golf 4 1998 1,6 SR, AKL, бензин/газ - въпрос за акумулатор
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 1998 1,6 SR, AKL, бензин/газ - въпрос за акумула
Киселината трябва да покрива с около 1 см горния край на плочите, обикновено има някакъв белег. Ако пали нормално и ти предстои дълго пътуване наистина не е нужно да го зареждаш със зарядно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,как видя.че е намаляла наполовина?Прозрачен ли е корпуса? И клетките обикновено са 6 а не 4.
Налей дестилирана вода до маркера (пластмасовите зъбчета) или малко над тях и ако пали карай без да го зареждаш със зарядно - за 50-100 км.той сам ще се зареди,ако динамото ти е в ред.
Налей дестилирана вода до маркера (пластмасовите зъбчета) или малко над тях и ако пали карай без да го зареждаш със зарядно - за 50-100 км.той сам ще се зареди,ако динамото ти е в ред.
Не знам просто е с 4 отвора и като отвия пластмасовото болтче и се вижда, че е под средата. Ако долея и потегля да не прецакам нещо?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Долей дестилирана вода и готово. Нищо няма да прецакаш.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам, че е с 4 капачки, я качи някоя снимка да го видим този 8 волтов акумулатор. Това "до средата" нищо не значи. Плочите покрити ли са с киселина и ако са покрити колко см над тях е нивото?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”