Голф 3 1.8 90к проблем с паленето.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 90к проблем с паленето.

Мнениеот merchorousse » Вто 01 окт 2013 13:08

Здравейте колеги. Имам Голф 3 1.8. 90 ADZ преди 2-3 месеца минах през една локва карах бавно , но един тъпанар реши да се направи на гъзе и мина с бясна скорост през нея. Такива вълни направи , че моята кола изгасна за мой късмет след като излязох от локвата. Целия двигател беше във вода. След като изсъхна много трудно запали. Миришеше на бензин искра имаше но не искаше да запали. От тогава не съм имал проблеми, но след като започна да вали започнаха моите неволи. Събота и неделя валя цял ден и аз не съм я карал. Понеделник беше голям зор да я запаля след 10 12 въртене успях. Карам я близо 30 мин. до работа няма проблеми. След работа историята се повтаря не иска да запали и след лудо въртене запалва. И така всяка сутрин и следобед след работа. Когато е загряла няма проблеми пали. Колата я карам на бензин и на газ. При първоначален опит да запаля не иска нито на бензин нито на газ. Забелязах , че прави този проблем при влажно време. Чух разни изказвания от мои колеги, но не искам да се хвърлям в джаза. Ако някой има идея ще се радвам да сподели.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Голф 3 1.8 90к проблем с паленето.

Мнениеот pas1.8mi » Вто 01 окт 2013 13:25

Ако е заради влажното време,вероятно е спукан корпус на Бобината!Причините може да са много...от проблем с запалването до смесване на двете горива и т.н .

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Вто 01 окт 2013 13:33

Когато я паля я паля само на бензин с напълно натиснат педал на газта. Въобще не сменям и не опитвам на газ, защото и първоначално и на газ да опитам да запаля пак не иска. Интересното, е че като загрее двигателя нямам проблеми с паленето.
Да добавя когато ми се беше намокрил двигателя бях подсушил всичко, искра имаше от бобината бензин подаваше , а не искаше да запали.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 01 окт 2013 15:50

По принцип ли си я палиш с натиснат педал,защото не е нормално да е така? Под "смесване на горивата" имах в предвид вечерта да се затвори бутилката(от кранчето),да се остави да изгасне на газ и на сутринта да я запалиш на бензин.Това,че виждаш искра не е критерии колко е силна(достатъчна).

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Сря 02 окт 2013 9:23

По принцип не я паля с натиснат педал. Но от както почна да ми прави проблем като завъртя 3-4 пъти и тя се дави и единствения начин да я запаля е с натиснат педал на газта. Довечера преди да я угася ще обърна на бензин за да видя дали не е от смесването на горивата.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 02 окт 2013 9:32

Почисти си щателно дистрибуторната капачка,кабелите също може да огледаш.Има спрейове за "импрегнация" на тези елементи,понякога и едно напръскване с WD40 помага.Особено внимание обърни на бобината,при навлажняване пробива,възможно е и там да е проблема,вечерно време(на тъмно) понякога се забелязват точките на пробив(искрене).

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Пет 04 окт 2013 7:22

Здравейте, вчера смених кабелите и дистрибуторната капачка с нови. Снощи преваля леко и тази сутрин проблема се появи отново, успях да запаля от 4-я път. :cry

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 окт 2013 7:56

Свали бобината и я огледай ХУБАВО. :th_up

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Пет 04 окт 2013 18:56

Имах същия проблем, определено е от бобината. Свали я и я погледни, защото на миналата ми бобина пукнатината беше много малка(но правеше големи проблеми) и беше отзад и без сваляне не се виждаше!
Или ако намериш някой колега, който може да ти даде здрава само за проба !!
Успех!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 04 окт 2013 18:58

deadshark написа:Имах същия проблем, определено е от бобината. Свали я и я погледни, защото на миналата ми бобина пукнатината беше много малка(но правеше големи проблеми) и беше отзад и без сваляне не се виждаше!
Или ако намериш някой колега, който може да ти даде здрава само за проба !!
Успех!

+ 1 аз същия ден когато купих голфа ми го направи това...само без локвата, иначе с големи мъки запали....как ли не го мъчих...на 1ва, на задна скорост...не и не....срещу 89лв. за нова бобина нещата се наредиха :beer

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Пон 07 окт 2013 7:48

Здравейте в събота запалих колата от първия път. Пръснах бобината с пръскалка за стъкла /помпичка/ и тя "умря" :). Добре , че беше комшията да види , че хвърля искра отдолу. И после голяма мъка да запаля. На края успях, но с триста зора стигнах до моргата прекъсваше и я карах само на бензин на газ беше нещо ужас и монтирах друга бобина. Всичко си беше ОК. В неделя сутрин не успях да запаля от първия път. Забелязах , че лампичката на ABS-a не е угаснала. До като отида до газ станцията колата си загря на 90 градуса. След като заредих запалих колата и всичко беше ОК лампата на ABS-а си угасна. Неделя след обяд си тръгваме от село запалих от първия път, но лампата на ABS-a пак не угасна. Направи ми впечатление, че като загрее колата и проблемите изчезват. Тази сутрин запалих от първия път /на бензин паля/, но имаше едно тресене на празен ход. Като вдигна обороти тресенето изчезва. И пак като си загря двигателя всичко е ОК.
Равносметка: Кабели + дистрибуторна капачка + бобина.
Но според мен има и друг проблем :(
Има едни гумени връзки на вакума, които ме съмняват ще сменя и тях. Но все си мисля , че има нещо и по компа вече.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”