Колеги, колата ми загрява прекалено бавно. Ремонтирани са клапите на парното. Трябва да мина близо 10км. и температурата да стигне едва до 70-72 градуса, съответно парното не духа много топло. Имам чувството, че на ниски обороти едвам се покачва температурата. Днес я държах малко на 2,000-2,500/3,000 оборота и си загряваше доста по-бързо и стигна нормалната температура. Не знам дали това има някакво значение спрямо оборотите. 100% съм сигурен, че не е от клапите на парното, нито от радиаторчето. Дали може да е термостат? Ще съм доста благодарен, ако някой помогне... Поздрави!
Колата е 2000куб. 115к.с. 93година 2Е мотора
Голф 3 загрява много бавно - Термостат???
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Голф 3 загрява много бавно - Термостат???
Просто проверявай, докато загрява, кога се стопля долния край на радиатора.
Така се хваща отворен навеки или рано отварящ термостат.
Така се хваща отворен навеки или рано отварящ термостат.
Re: Голф 3 загрява много бавно - Термостат???
При мен има друга драма с термостата на същия мотор.
Бавно загрява,проверявах маркуча почва да затопля 5мин след работа на мотора да кажем.
Както при колегата температурата не подминава 70С дори при продължително изкачване на наклон с 4 души в колата.Интересното е,че не "простива" при продължително спускане.Спускам 5-7км дистанция темп си стои на 70С.
Бавно загрява,проверявах маркуча почва да затопля 5мин след работа на мотора да кажем.
Както при колегата температурата не подминава 70С дори при продължително изкачване на наклон с 4 души в колата.Интересното е,че не "простива" при продължително спускане.Спускам 5-7км дистанция темп си стои на 70С.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”