Странен теч масло голф 3 АБФ-за сега спрян

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Странен теч масло голф 3 АБФ-за сега спрян

Мнениеот victory1983 » Съб 12 окт 2013 19:53

Здравейте колеги!Колата е голф 3 с АБФ мотор,малко пред история за случващото се!Имах теч на масло от гарнитурата на главата и семеринга на разпределителния вал,свалих главата и пълен ремонт на същата с нов семеринг на вала,всякакви гарнитури и сглобявам,но отново тече масло и то все откъм ангренажа!Свалих и картера,нова гарнитура и малко силикон,пак тече!Днес смених и семеринг на паразитния вал-отново тече!Все от една и съща страна,а тя е-гледайки картера в тясната му част при ангренажа,теча се пада в дясно от коляновия вал и съвсем малко от ляво на вала(явно се отича)!Но какво забелязах днес,забърсах само картера и седнах в канала,колата си работи и чакам и гледам тъпо,едва когато колата позагря,малко преди да включи перката,започна леко да се стича масло от въпросните места!Дайте идеи как да го видя най-добре от къде е този теч!

Последна промяна от victory1983 на Нед 13 окт 2013 15:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Re: Странен теч масло голф 3 АБФ

Мнениеот kr86 » Нед 13 окт 2013 0:37

Колега , да не би да ти е запушена картерната вентилация?
С нови семеринги и да тече отново......

Семеринг на коляновия вал гледа ли?

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 13 окт 2013 2:08

Това, че са нови семерингите нищо не означава. И аз сменях семеринг на разпределителния вал, след по-малко от 5 хил. км протече и все още си тече-иска смяна. При мен двигателя е наклонен напред и майсторите твърдяха, че е от главата, тъй като омазва гарнитурата до първи цилиндър. Почти бях решил да свалям главата, тъй като не им се вярваше да тече от нов семеринг, но след обстоен преглед се оказа по-горе споменатия семеринг, който не знам кога ще сменям пак. Става дума за мотор с код AEX.

Потребителски аватар
victory1983

Мнениеот victory1983 » Нед 13 окт 2013 6:34

Вентилацията мисля,че е добре,но ще проверя!Понеже протича от двете страни на коляновия вал,може би не е от неговия семеринг,но всъщност само той остана не сменен!

Потребителски аватар
victory1983

Re: Странен теч масло голф 3 АБФ-за сега спрян

Мнениеот victory1983 » Нед 13 окт 2013 15:23

И така-свалих планката на хидравличната помпа,зада мога да виждам още по-добре от къде тече,но ми направи впечетление,че шпилката в предната част на планката,която стяга и капака със семеринга на коляновия вал е разхлабена!Забърсах добре,запалих мотора и започнах да гледам пак тъпо,докато не позагря нямаше нищо и потече точно откъм тази шпилка!Почистих добре и стегнах и за сега не тече и се надявам да не тече вече!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”