Здравейте, колеги.
Интересуваме от къде минават кабелите за плафона в Голф 3? Идеята ми е да поставя диодни ленти в краката на водача и пасажера. Единият вариант е да взема ток, например от запалката и да светят при включени фарове, но си мисля, че ще е по-добре да са вързани към плафона.
От къде минават кабелите за плафона — Голф 3
- dani_donchev
- Автомобил: w Golf 3 GTI
- Двигател: ABF
Re: От къде минават кабелите за плафона — Голф 3
аз си направих такива светлини обаче ги вързах към плафона в жабката,сложих си едно малко копче за ON/OFF доло в дупката под парното в горния десен ъгъл за да не се вижда и така сега само когато искам го пускам 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз май нямам плафон в жабката.
Но и тʼва е вариант с едно копче ON/OFF, дори може да се сложи до другите копчета...
Но и тʼва е вариант с едно копче ON/OFF, дори може да се сложи до другите копчета...
Последна промяна от IvanMan на Пон 14 окт 2013 11:28, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!
Причина: Не цитирай предишното мнение!
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Сваляш пластмасата на вътрешната греда и отдолу ще видиш кабелите за плафона,те са 3 кабела .Ако вържеш лентата там,тя ще свети само при отворена врата.
- Прикачени файлове
-
- index.jpeg (7.22 KиБ) Видяна 856 пъти
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Daniel Kuntov написа:Сваляш пластмасата на вътрешната греда и отдолу ще видиш кабелите за плафона,те са 3 кабела .Ако вържеш лентата там,тя ще свети само при отворена врата.
Точно това ми е идеята — да светят само когато вратата е отворена. Тоест ток да взема от копчето на вратата?
Последна промяна от IvanMan на Пон 14 окт 2013 12:22, променено общо 1 път.
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
Причина: Отново цитираш предишното мнение! Получаваш предупреждение!
- jorimafia
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: 1.6 AHL
@Daniel Kuntov
Аз бях прекарал един кабел от плафона по левия панел над вратата към лосчето за предния капак, от там вързах една лента в краката при шофьорската седалка и един кабел към пасажерската през централната конзола.. Не мога да ви кача снилки, защото махнах всичко.. Удобното на това е, че бях вързал всичко на пиновете на кружката на плафона - тоест можех да го пускам принудително при затворени врати, само когато се отварят вратите или въобще да не свети ;) И плафона ми е диоден..
Аз бях прекарал един кабел от плафона по левия панел над вратата към лосчето за предния капак, от там вързах една лента в краката при шофьорската седалка и един кабел към пасажерската през централната конзола.. Не мога да ви кача снилки, защото махнах всичко.. Удобното на това е, че бях вързал всичко на пиновете на кружката на плафона - тоест можех да го пускам принудително при затворени врати, само когато се отварят вратите или въобще да не свети ;) И плафона ми е диоден..
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Наистина доста добра идея.А защо си махнал всичко ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”