Проблем с палене на студено. Golf Mk4 1.6 SR (газ)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
bojidarhr
Автомобил:
Двигател:

Проблем с палене на студено. Golf Mk4 1.6 SR (газ)

Мнениеот bojidarhr » Вто 08 дек 2015 17:16

Здравейте. Имам следният проблем. Сутрин, когато е студено колата пали много трудно. Лятото нямах никакъв проблем, но колкото по-студено става толкова по-зле е. Когато запаля и натисна до долу газта оборотите не се качват и колата започва да се дави и се чува изпукване. След няколко секунди се вдигат оборотите и като пусна колата гасне и това се повтаря няколко пъти. Сменяни са свещи, ламбда сонда. На скоро установих и че е паднало нивото на антифриза. Моля помогнете, че съм се отчаял с нашите "автосервизи". И ако можете да ми препоръчате някой в София, който със сигурност ще реши проблема.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с палене на студено. Golf Mk4 1.6 SR (газ)

Мнениеот dimcho88 » Вто 08 дек 2015 21:51

според мен вариантите са два, единия е въпросните О пръстени на всмукателния колектор, другия вариант е дросела, адаптирай го и виж как ще е , аз имах същия проблем и какво ли не сменях и накрая ми остана дросела, пуснах една адаптация с ваг ком и сега сутрин пали без никакви проблеми.

bojidarhr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidarhr » Вто 08 дек 2015 22:00

Благодаря за мнението! А като цени ориентировъчно може ли да споделите колко ще струват адаптацията на дросела и О пръстените. Иначе това е клип на самия проблем: https://www.youtube.com/watch?v=tEA3xs7viM4

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Сря 09 дек 2015 21:50

адаптацията трае около минута, не би трябвало ако някой ти вземе пари да е повече от 10 лв, за О пръстените струват около 20 лв. и 4-те броя, смяната им не е много трудно.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Чет 10 дек 2015 8:36

Виж, къде губиш антифриз! Това ти е проблема за мене. Другото е бедна смес, най-вероятно газовата обеднява и има нужда от настройка.
Трудното палене не е от О пръстени или от дросел клапата.
При проблем с тях пали лесно и гасне. Виж си температурния датчик или бензиновата помпа, примери и акумулатора, колко пада при палене!
Може и инжекторите да са се позапушили.
И вместо да даваш пари за адаптация, си купи един кабел, струва 30-40 лв. и ще можеш да си адаптираш клапата сам и напълно безплатно, ако пък си добре с английския, работата с Ваг-кома ще ти се стори, като детска игра. :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”