Проблем с таблото на Венто-то ми :((

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Проблем с таблото на Венто-то ми :((

Мнениеот agopov » Съб 10 мар 2007 19:24

Здравейте колеги.
Рових с търсачката но така и не намерих такъв проблем като моят :( Та значи вчера излизах вечерта,и като се прибирах забелазах че не ми работи бензинометъра,но не обърнах внимание на другите уреди,които с ужас днес забелязах че също не работят :? Оборотомер,скоростомер,температурния датчик,бензиномера,и всички сигнални лампи - за маслото,за динамото,за ръчната и за температурата не светят :? километража,часовника и осветлението работят,мерих всички предпазители,няма нито един изгорял :cry: Отворих цялото табло и не забелязах някакви изгорели елементи :roll: Моля ви ако имате идея помогнете,че вторник ще пътувам,аз без уреди съм заникъде :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

п.п.Ако някой намери тема с такъв проблем као моя,моля ви нека ми рати линка на ЛС и да изтриете темата ако прецените :roll:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 10 мар 2007 19:32

Провери си бушоните

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Съб 10 мар 2007 20:07

Тоя беше първото нещо което направих,колега :(

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 10 мар 2007 20:08

Колега ако бяха само уредите стабилизатор,но както изброяваш май ACC(в превод + през контакт) това е единственото общо м-у всичко изброено.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 10 мар 2007 20:11

Забравих да питам изведнъж ли спря всичко или лампите примигваха,имаше ли колебания в уредите :?:

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Съб 10 мар 2007 20:18

Ами мисля че изведнъж е спряло всичко,защото вчера си карах и си отчиташе всичко точно,но на връщане забелязах че стрелкичката за бензина не отчита,а резервоара беше пълен догоре,а другите уреди за пръв път не съм ги погледнал дали работят :? Предполагам и те не са работили и днес като излизах забелязах.....

Колега znainainai значи да гледам около таралежа така ли :?:

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Съб 10 мар 2007 21:12

Провери си буксата на таблото кадето влизат всичките кабели.Успех

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Съб 10 мар 2007 21:21

Ами свалях я и я слагах няколко пъти.....утре ще замервам,но сега се сетих и друго - лампите за мигачите и за дълги РАБОТЯТ,което ме навежда на мисълта че ток отива до таблото... :roll: Някакви идеи :?:

Потребителски аватар
saint
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint » Съб 10 мар 2007 21:31

виж можеби някоя писта на таблото да се е скапала.Един приятел има пасат и извенъж спряха да му работят стрелките за температурата и бензина и се оказа ,че има прекснати писти на таблото.Успех

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 10 мар 2007 22:55

saint написа:виж можеби някоя писта на таблото да се е скапала.Един приятел има пасат и извенъж спряха да му работят стрелките за температурата и бензина и се оказа ,че има прекснати писти на таблото.Успех

Това също не е за пренебрегване. Има доста такива случаи.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 11 мар 2007 2:23

Колеги свалих таблото и сега е в нас.Малко късничко е ама аз си го разглобих,но не намерих прекъснала писта или опушено където и да било по цялото табло от двете страни на платката.Вечерта като седнах обаче ми направи едно впечатление - когато дам на контакт и осветлението ми на таблото намалява....сякаш или дава утечка или консумацията е голяма....когато изключа от контакт си светва както трябва :?

Потребителски аватар
dann
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dann » Нед 11 мар 2007 9:37

Здрасти, колега прочетох темата и ще се опитам да помогна
от задната страна платката има един тразистор често гори и ти отказват бензиномера и индикатора за температурата (стрелката на таблото) спират да показват струва някакви стотинки. неказвам че е това, но го погледни

колата с какъв двигател е?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 11 мар 2007 9:52

Все си мисля че е нещо по комплексно щом и лампи не светят, а иначе стабилизатор(той управлява уредите) това при условие че светят лампите.Провери всички диоди по платката може някой да е пробил.
Провери също и пиновете на захранването(там където се включва буксата) на един приятел на пасата имаше разпоен пин.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 11 мар 2007 14:09

Колеги мерих всичко по таблото,включително и стабилизатора-всичко е ОК :roll: Остава проблема да е някъде из кабелите или в контактния ключ :roll: Имате ли идея дали контактния ключ дава "+" за мигачите и отделно за останалите неща по таблото,защото те си работят...... :?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 11 мар 2007 14:17

Скоро правих на голф2 табло мигача идва отделен +. Провери ли пиновете(тези топлийки) по които се захранват пистите :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”