Шумоизолация на Golf IV

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Шумоизолация на Golf IV

Мнениеот Kuncavia » Вто 22 окт 2013 11:48

Не е точно технически, но не измислих къде да пусна темата. Драмата е следната, разля се нафта в багажника и реших да изхвърля всичко засегнато, за съжаление се оказа, че е стигнало и до предните седалки. И така, днес - най-късно утре ще изхвърля мокета и това под него (не му знам името за съжаление, ще го кръстя "бялото нещо"):

Изображение

Така лично за мен се двоумя между три вида изолация, която да сложа след като "изпера" ламарината. Екобон, битом и фейрекс. И след толкова увъртане да минем направо на въпроса:

Има ли вариант, в който да сложа една от изброените изолации (да облепя целия под) и да не се наложи да слагам бялото нещо?

Поздрави.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Re: Шумоизолация на Golf IV

Мнениеот Kuncavia » Сря 23 окт 2013 10:59

Понеже продавам изолация тип "микро пореста гума", мога да я ползвам доста тънко, някой пробвал ли е с нея примерно 9мм?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 23 окт 2013 12:24

Не съм ползвал за такъв тип изолация,но мисля че ще стане.Дали няма да се изгуби възможността пода да "диша" !?
Въпреки ,че много колеги са шумоизолирали колите си с подобна гума + алуминиево фолио,пък не се оплакват да им се запотяват стъклата. :rolleyes

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 23 окт 2013 14:30

В крайна сметка реших битумна изолация 1.5мм + оригиналните уплътнения, за да си застане мокета нормално. Иначе мога да го подуя или да го вдлъбна. За дишането нз, ще разбера зимата, но така или иначе от време на време ми се запотяват стъклата :no

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”