Бял дим от ауспуха
-
- Автомобил: VW Golf II 1.8 GT
- Двигател:
Бял дим от ауспуха
Нормално ли е при тези температури вечерно време (10-12 градуса) при нормално загрял мотор от гърнето отзад да вади бял дим ? 

- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Re: Бял дим от ауспуха
Имаш ли газова?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Като кажеш с уста "ХХХхххххх" излиза ли бял дим при същите условия и температури? Опитай и кажи, да ти кажем дали е нормално или не 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво общо има газовата?
Не ми кавайте конденз-монденз имало от газта, това съм го чувал, но не съм го видял реално от личен опит не знам защо :)
Не ми кавайте конденз-монденз имало от газта, това съм го чувал, но не съм го видял реално от личен опит не знам защо :)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е не си ли карал след газова кола да видиш как тече от ауспуха 

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Газта при студено време прави мъгла
предишната ми кола беше на газ и ставаше фън отзаде, също така както спомена колегата над мен - тече конденз. Случвало ми се е даже като я изфорсирам да плюе стабилно хаха. Иначе зимата и при мен (AFN мотор) си дими бяло, но като загрее изчезва 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурно ако караш след кола със скапано настроена газова можеш да драснеш клечката и да закачиш един шиш дюнер да се пече зад нея.
Иначе сериозно на едната ми кола я карам бая годинки и преди като беше само на бензин зимата си плюе вода и си има пара и чисто нови гърнета ми изкараха 4 години като ги смених накрая защото задното просто падна един хубав ден. Само на бензин.Сега вече съм 5 години със следващите гърнета ,4 от които карани само на газ и нали тук там издават музикални наклонности, но са далече от падане и загубване. Не съм забелязал нещо да тече вода зад мен или облаци пара в огледалата.
Конденз се образува повечко ако колата се кара само студена и не загрява.Тогава и на бензин си има водичка стабилно. сигурно си е и до стил на каране, колко пъти палиш гасиш през деня или колко дни изобщо не караш колата.При мен при ежедневно каране,най-краткото от които е поне 6-7км нямам такива проблеми.
Иначе сериозно на едната ми кола я карам бая годинки и преди като беше само на бензин зимата си плюе вода и си има пара и чисто нови гърнета ми изкараха 4 години като ги смених накрая защото задното просто падна един хубав ден. Само на бензин.Сега вече съм 5 години със следващите гърнета ,4 от които карани само на газ и нали тук там издават музикални наклонности, но са далече от падане и загубване. Не съм забелязал нещо да тече вода зад мен или облаци пара в огледалата.
Конденз се образува повечко ако колата се кара само студена и не загрява.Тогава и на бензин си има водичка стабилно. сигурно си е и до стил на каране, колко пъти палиш гасиш през деня или колко дни изобщо не караш колата.При мен при ежедневно каране,най-краткото от които е поне 6-7км нямам такива проблеми.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Докато е студена и при ниски температури под 5 градуса всяка пуши бяло,но при газовите е в повечко.Тва докато са студени разбира се.После е по-лекичко.
Още помня една газова печка у нас как правеше джамовете водопад.
Още помня една газова печка у нас как правеше джамовете водопад.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Водопада си е основно от самия процес на горене. Вземи си бензинова печка да видиш пак конденз 

- g3orgiev
- Автомобил: golf 3
- Двигател: ABU 1994
Погледни през деня (на загрял двигател) и ако няма дим значи е добре! ако има забележи нюанса на пушека дали е бял, син или черен. В последствие цветът ще те насочи към евентуалния проблем!
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Последно посещение: 28 Окт 2013, 02:32
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”