Здравейте колеги,
От вчера вече съм щастлив собственик на въпросния автомобил и имам няколко въпроса към желаещите да помогнат. Благодаря на всички предварително!
Първият въпрос касае един проблем около регистрацията на самия автомобил. Собственикът на автокъщата, от която купих колата, ми спомена за предстоящо намаляване на екотаксата при първоначалната регистрация и ме посъветва да изчакам няколко дни със самата регистрация, за да спестя някой лев. Аз поне не открих никъде из мрежата нещо подобно, нито че се очаква нещо подобно. Дали ме е хлъзнал по динена кора, или аз нещо съм объркал?
Вторият ми въпрос касае първоначалното обслужване на колата(голф 4 TDI, 90 к.с) и е насочен по-специално към колегите земляци от Монтана и околността, но ще се радвам и на компетентни мнения и от останалите колеги. В няколко местни сервиза ми посочиха цена от 300-350 лв за цялостното обслужване на колата, което на фона на коментарите тук, във форума, ми се струва адски съмнително? Моля, посъветвайте ме в кой сервиз да свърша тази работа качествено и какви марки консумативи да изисквам да ми бъдат монтирани! Като цяло всеки съвет около обслужването с конкретни марки и звена за подмяна ще ми бъдат много от полза.
Благодаря още веднъж и много безаварийни на всички!
Голф 4 1.9 TDI, AGR- мотор
- ancho86
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 1.9 TDI, AGR- мотор
здр колега...значи мен ми се струва много съмнително аз тази година пролетта правих обслужване и ми излезе 580лв.смених всички ролки 4 на брои и ангренажния ремък плюс това пистов ремък и двете ролки към него...ремъка е геитц,ролките ина...за Монтана нз какви са цените но ми се струва прекалено малко.а също смених и водна помпа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много за помощта, колега! С каква водна помпа замени старата? Искам да сложа хубави части, за да не се налага после да ме боли главата от китайски и турски ментета.
Поздрави!
Поздрави!
ancho86 написа:здр колега...значи мен ми се струва много съмнително аз тази година пролетта правих обслужване и ми излезе 580лв.смених всички ролки 4 на брои и ангренажния ремък плюс това пистов ремък и двете ролки към него...ремъка е геитц,ролките ина...за Монтана нз какви са цените но ми се струва прекалено малко.а също смених и водна помпа
- zoovanka
- Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
- Двигател: 2016 1395 TGI метан
Аз сложих Aitrex/около 45 лв./ и съм доволен,за Valeo също има добри отзиви,за водната помпа е важно зъбното колело да е метално 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”