Привет на всички първо!
Преди 2 дена смених предни дискове и накладки и искам да попитам трябва ли да обезвъздуша спирачките на колата, защото когато спра рязко и ми отказват спирачките ? Ловят за момент и педала потъва и го помпам докато не спра. Така бяха преди да ги сменя и ги смених и сега е същата работа, а баща ми ми говори, че сами се обезвъздушавали...
Проблем със спирачките на Golf 3 gti 8v
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Re: Проблем със спирачките на Golf 3 gti 8v
сами спирачките няма как да се обезвъздушат.
смени си и спирачната течност, така резултата ще е още по-добър
смени си и спирачната течност, така резултата ще е още по-добър
- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Смятайте колеги какви автомобили се движат сред нас-рязко като спирал и му отказвали спирачките.....ама то и преди си било така!!!!!
-
- Автомобил: Golf 3 2.0 gti v8
- Двигател:
Благодаря за отговора golfer, колкото до мнението на victory1983 не съм казал, че спира зле колата си спира добре просто ако се случи нещо внезапно и скоча на тях тогава хлътва педала. Аз съм и свикнал сега недей да се плашиш засега никой не съм убил :)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
GBaldjiev написа:... ако се случи нещо внезапно ...
засега никой не съм убил :)
За сега?
Амиии... добре!
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Еииии,какъв народ сме само човека пита за помощ ,вие го обесихте,нали за това е този форум да не утрепе някой е загрижено момчето.
Приятелю, явно имаш проблем със спирачната система,по принцип при сменяне на дискове и накладки не се налага обезвъздушаване,но...въздух в системата може да попадне по една или друга причина/примерно човека преди теб да е свалял апарат и да не е обезвъздушил добре/,спирачната течност е кипяла,щото е стара и образува газови мехури,има пробив в кантара,или някоя от помпите да си заминава вече-по вероятното.Губиш ли спирачна течност по принцип,налага ли се да доливащ от време на време?.С барабанни или дискови спирачки си отзад.При барабанните често запича някой цилиндър отзад.
Пробвай първо с обезвъздушаване,ако проблема не се реши продължавай да търсиш причината,няколко пъти ми се е налагало да използвам спирачки инфарктно ,и никога не съм съжалявал за похарчените пари за спирачна система,понеже я потдържам в пълна изрядност-спястява много пари ,нерви и недай си боже.....
Похвално е че си загрижен,късмет с отстраняването на проблема.
Приятелю, явно имаш проблем със спирачната система,по принцип при сменяне на дискове и накладки не се налага обезвъздушаване,но...въздух в системата може да попадне по една или друга причина/примерно човека преди теб да е свалял апарат и да не е обезвъздушил добре/,спирачната течност е кипяла,щото е стара и образува газови мехури,има пробив в кантара,или някоя от помпите да си заминава вече-по вероятното.Губиш ли спирачна течност по принцип,налага ли се да доливащ от време на време?.С барабанни или дискови спирачки си отзад.При барабанните често запича някой цилиндър отзад.
Пробвай първо с обезвъздушаване,ако проблема не се реши продължавай да търсиш причината,няколко пъти ми се е налагало да използвам спирачки инфарктно ,и никога не съм съжалявал за похарчените пари за спирачна система,понеже я потдържам в пълна изрядност-спястява много пари ,нерви и недай си боже.....
Похвално е че си загрижен,късмет с отстраняването на проблема.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”