Имам голф 4,1.8Турбо 20V,от известно време колата не ми работи добре,проблема е такав,че;както си варви има едно заглъхване,например карам на 2-ра с 40км и подавам газ а,колата не тръгва а почва га сецнеи след 2500-3000 оборота се отпушва,като сменя на погорна предавка пак така,всеедно подавам газ,а тя не варви,или ларам сас 100 на 5-та и сваля на 4-та и газ,а колата халцаи след време поеме както си е нормално.Сутрин като я запаля работи на 1100 оборота и след малко пада на 900 като загрее това е нормално,а сегатаман почне да сваля оборотите пак ги качи на 1200 пак намали,пак ги качи и така4-5мин,това от като ми излезна този проблем.Един приател ми каза,че катализатора ми бил запушен-свалих всички гърнета на колата и я пробвах и пак така,като започна да я настапвам,проверихме турбото вклиучва си и си работи...
Ако някои от вас е имал подобен проблем ще сам му благодарен да сподели,а дори и да е нямал моля ви за мнение?
Благодаря ви предварително....
голф 4,1.8Т заглъхва
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4,1.8Т заглъхва
Последна промяна от gr_kanev на Чет 30 дек 2010 20:47, променено общо 1 път.
Причина: 4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им - уж се съгласяваме, че ще спазваме правилата, обаче ... ?
Причина: 4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им - уж се съгласяваме, че ще спазваме правилата, обаче ... ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4,1.8Т заглъхва
От Гоце Делчев съм,Съгласен съм с теб,4е трябва да се закачи,като ми го направи парвият пат проблема отидох при един специалист тук от Гоце Делчев(тои си знае до колко е такав)закачи я и единствената открита грешка беше- клапан за регулиране на въздуха в турбината,смених го и 35-40 евро на въздуха,а проблема си остана.
Каде са наи добрите според теб би ли ми препорачал,ако си от Благоевград тук ми е близо мога да мина?...
Каде са наи добрите според теб би ли ми препорачал,ако си от Благоевград тук ми е близо мога да мина?...
трябва ти някой който може да ти види логовете през ваг-кома... аз имам кабел но мога да чистя грешки само... ако идваш в блг може да те вода при майстор който ще реши проблема, ако искаш пиши на ЛС.
Според мене дебитомера е сдал багажа, но трябва да се погледне за стойностите му... а иначе как си с разхода висок ли е след проблема ?
Според мене дебитомера е сдал багажа, но трябва да се погледне за стойностите му... а иначе как си с разхода висок ли е след проблема ?
Може да е всичко свързано с управлението на гориво-въздушната смес!
Според моето мнение е най-добре да започнеш от темп. датчик, който подава инф-я на компа за температурата на ДВГ-то, кабелите и буксата му.Ако подава инф-я ,че ДВГ е студен, компа подава обогатено гориво, от там би могло да се повишават оборотите и да се дави двигателя в ниските об-ти при подаване на газ, а след повишаването им горивната смес става подходяща.В този случай би трябвало да имаш леко повишен разход на гориво.
Според моето мнение е най-добре да започнеш от темп. датчик, който подава инф-я на компа за температурата на ДВГ-то, кабелите и буксата му.Ако подава инф-я ,че ДВГ е студен, компа подава обогатено гориво, от там би могло да се повишават оборотите и да се дави двигателя в ниските об-ти при подаване на газ, а след повишаването им горивната смес става подходяща.В този случай би трябвало да имаш леко повишен разход на гориво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”