Проблем с оборотите на празен ход на Венто 2.0 115 кс

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
sjs
Автомобил:
Двигател:

Проблем с оборотите на празен ход на Венто 2.0 115 кс

Мнениеот sjs » Пет 08 ное 2013 9:17

Здравейте
Проблема е в това, че в определени ситуации, например при превключване на скорости, двигателя губи обороти и ако не подавам газ или угасва, или започва периодично да се самофорсира 0 до 1500 оборота някъде. Ако го ставя, понякога се стабилизира, но най-често гасне. В студено време се влошава чувствително. Проблема почти го няма при студен двигател или при загрял вече до работна температура. В моя случай това означава, че точно като вляза в града и се започва - много изнервящо сутрин рано :( В сервиза искат да оставя колата за денонощие поне, за да могат да видят какво става, но аз не мога да я оставя за толкова време.
По съвет на колеги пръснах вътре стъпковото моторче с WD40 - няма разлика. Няма отношение и към натискането на спирачките.
Ако някой може да предположи нещо, което мога да направя сам - ще бъда много благодарен.
Поздрави!

Потребителски аватар
tokercho
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJQ

Re: Проблем с оборотите на празен ход на Венто 2.0 115 кс

Мнениеот tokercho » Пет 08 ное 2013 16:40

Газова уредба има ли колата?Пробвай да откачиш буксата на датчика за температурата.Ако се нормализират оборотите може да е от него.Аз съм със същия двигател и при мен не държеше обороти на газ при студен двигател,и като си регулирах газовата се оправи :) Преди това ми държеше високи обороти,и изчистих стъпковото моторче в ултразвукова вана и след това с обезмаслител мисля беше. :) И когато припомпиш спирачките оборотите трябва да се менят леко.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 08 ное 2013 20:14

Колега, провери за спукани маркучи по двигателя.При мен се получи такова гаснене на малки обороти и причината се оказа спукан маркуч, който тръгва от електромагнитния клапан на Канистера и стига до смукателния колектор зад дроселклапата.След смяната му всичко се нормализира.

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

Мнениеот toci_81 » Съб 09 ное 2013 0:08

опитаи с почистване на дросела.

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Съб 09 ное 2013 9:28

Вакуумни маркучи, дроселова клапа, стъпково моторче.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”