Здравейте, пиша тази тема за да споделя неприятния момент който снощи ми се случи. Колата ми е Golf 4 1.8 20V, докато се прибирах снощи към вкъщи реших на една права да си направя един старт от 1ва за кефа (за което по късно съжалявах). Та изцедих колата почти до 6 хил. оборота и някъде след 10 секунди ми излезе лампата, че колата е прегряла и докато стигна паркинга започна да пуши под капака и под купето. В паниката от случилото се паркирах и я изгасих веднага колата(тъй като съм още зелен шофьор и не ми се беше случвало такова нещо). По-късно разбрах, че е хубаво да не се гаси веднага при прегряване.. Та изстина след 30тина минути, отворих капака и видях, че си беше хвърлила антифриза. Казанчето беше непокътнато както и капачката, но около него имаше опръскано както и по пластмасовата кора на двигателя, но най лошото беше че под колата също течеше антифриз (не знам дали това е нормално). Уплаших се да не съм хвърлил съединител или да съм пробил картера и това да е масло, защото до нас има доста дупки, но за щастие не беше това. Та отворих разширителния съд и видях че има около 20 грама течност на дъното много под позволимият минимум. Питането ми е какво да правя от тук нататък, как да разбера какво точно се е случило и дали не съм пукнал гарнитура и дали инцидента се случи защото просто не съм имал антифриз. Ще съм благодарен на всякаква помощ
П.С. Понеже съм нов във форума ако мястото на темата не е тук се извинявам и нека бъде преместена в подходящия раздел