Посъветвайте ме за моя голф 5
Посъветвайте ме за моя голф 5
Наскоро си купих голф 5 2004 г дизел 2.0, автоматик. Под "наскоро" разбирайте 4-5 месеца максимум. Купих я от прехвалената автокъща "Боми Ауто", за която нямаше нито едно негативно мнение. Колата даже я карал шефът им, понеже много я харесал... Е, не ми споделиха, че шефът им се отказал да я кара като видял, че водата и изчезва. Оказа се спукана глава на двигателя - дефект при тези модели, за който разбрах в последствие. След почти месец в автосервиза и 1400лв разходи се успокоих, че сега вече всичко ще е наред. Да, ама не. 3 седмици след ремонта се счупи и турбината. Още 700лв разходи. Четох, че този модел давал и дефекти с горивни помпи, дюзи и "какво ли още не"? Имам нужда от съвет от някой, който си е имал вземане даване с този НЕВЕРОЯТЕН модел - вече съм вложила 3000 лв допълнително след като дадох 11500 за нея - пари, които няма да мога да си възстановя. Но не мога да си позволя и кола, която постояанно да поправям. Дали да я продам или да я задържа? Този модел и година на производство има ли някакъв шанс да се закрепят или да очаквам да си хвърлям пари за ремонти постоянно?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Посъветвайте ме за моя голф 5
Добре дошла, макар и засега с негативно мнение за марката.
Принципно не си взела екземпляр, който се слави със здравина за съжаление.
Хубавото е, че си отстранила два от трите възможни големи дефекта, породени от експлоатацията.
Остава само скоростната кутия. Дано не ти излезне проблем с нея.
Иначе можеш да провериш в официалния вносител с кой модел дюзи си, понеже имаха акция за безплатна подмяна на дефектните преди време.
Успех.
Принципно не си взела екземпляр, който се слави със здравина за съжаление.
Хубавото е, че си отстранила два от трите възможни големи дефекта, породени от експлоатацията.
Остава само скоростната кутия. Дано не ти излезне проблем с нея.
Иначе можеш да провериш в официалния вносител с кой модел дюзи си, понеже имаха акция за безплатна подмяна на дефектните преди време.
Успех.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Акцията продължава - проверено днес.
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Моя съсед прави колите на Боми Ауто(боядисва, сменя части и т.н). Понякога има доста сносни коли, обаче друг път са големи кенефи с извинения, така че ако нямате познат за която и да е авто къща, както винаги всичко е на късмет.
Мерси за съветите! Всъщност допреди няколко години бях горд совственик на голф 3, който беше безсмъртен, така че мнението ми за марката е само леко разклатено :)
Така като чета коментарите клонящи към да реша и потенциален проблем с дюзите, имам чувството, че на мое място не бихте се отказали от екземпляра след толкова ремонти... с уговорката да си наострям ушите за маховика на скоростната и да се възползвам от акцията за дюзите (което със сигурност ще направя, благодаря)?
Така като чета коментарите клонящи към да реша и потенциален проблем с дюзите, имам чувството, че на мое място не бихте се отказали от екземпляра след толкова ремонти... с уговорката да си наострям ушите за маховика на скоростната и да се възползвам от акцията за дюзите (което със сигурност ще направя, благодаря)?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Да позная ли, че като си я купила колата сигурно е била на 124'700 км?
За съжаление доста хора се оплакват от поддръжката на VW именно защото се купуват автомобили без сервизна история и са с превъртян километраж на цени като за кола, в която има още доста ресурс.
Коя година е голфа?

За съжаление доста хора се оплакват от поддръжката на VW именно защото се купуват автомобили без сервизна история и са с превъртян километраж на цени като за кола, в която има още доста ресурс.
Коя година е голфа?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфа е 2005 г. и да на около 120000 мисля беше километража.
Колата като цяло е читава, но е лошо подържана и карана до момента.
Яд ме е и на колегите които са взимали пари на момичето да измислени ремонти. Вместо да сменят датчици и водни помпи и да слагат на 2.0ТДИ 10В40 масло да бяха направили нещо смислено.
Главата я правихме близо месец, като повече от 2 седмици търсихме читава глава, /старата се оказа в окаяно състояние - водачи, клпани, пукнатина и МНОГО изядени от хубав антифриз водни магистрали, също така имаше огромно количество нагар какъвто аз досега на дизелов мотор не бях виждал/.
В момента е с читав антифриз и правилно масло, мотора е измит отгоре докато беше отворен, а сега след турбината е измит и картера и всички турбо пътища и кулер и се надявам повече по мотор да не се пипа. Лошото е че има както каза Йоанчо - съединител /маховик/ и DSG които също рано или късно ще се обадят.
Колата като цяло е читава, но е лошо подържана и карана до момента.
Яд ме е и на колегите които са взимали пари на момичето да измислени ремонти. Вместо да сменят датчици и водни помпи и да слагат на 2.0ТДИ 10В40 масло да бяха направили нещо смислено.
Главата я правихме близо месец, като повече от 2 седмици търсихме читава глава, /старата се оказа в окаяно състояние - водачи, клпани, пукнатина и МНОГО изядени от хубав антифриз водни магистрали, също така имаше огромно количество нагар какъвто аз досега на дизелов мотор не бях виждал/.
В момента е с читав антифриз и правилно масло, мотора е измит отгоре докато беше отворен, а сега след турбината е измит и картера и всички турбо пътища и кулер и се надявам повече по мотор да не се пипа. Лошото е че има както каза Йоанчо - съединител /маховик/ и DSG които също рано или късно ще се обадят.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Вие ме разстреляхте - има маховик след кутията?!
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Не колега преди кутията е но и той е скъпичък и ще му дойде времето.
- boraks

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Дори и да не си вземеш такъв голф колега,все некога ще се наложи да си вземеш нещо по ново,а всичко по ново според мен се прави да издържи по малко от по старите модели 

- boraks
Така е, знам, затова ще си карам стария gti и това е колкото издържи де:) По-новите са много по-скъпи за поддръжка и са както казваш са с по-слаби части.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
От 2008 насам имаме Голф 5 1.9ТДИ 105кс до сега проблеми освен маховик и предни тампони други проблеми не сме имали.Като я взехме беше на 42-43х км реални от приятел в Белгия сега е на 150 някъде.Като цяло 2.0ТДИ преди 08г не бих си взел
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Колежке, карай си колата, ти каквото е имало най-скъпо си го направила, от тук ти остава маховика само да сдаде багажа, кутията е здрава има една мехатроника вътре която за около 300 евро се почиства и се орпавя проблема. Най-скъпото е направено, жалко че си дала толкова много пари за колата, 11700 и после да излязат тия проблеми
със същия успех да си беше купила такава за 7000 и да и направиш тия неща, сега пак щеше да си под покупната цена на колата.....
Аз специално за Боми-Ауто имам УЖАСНО мнение, знам кой им събира колите от Италия и знам от къде ги събират
къде ги видяхте тия читави коли при тях не знам... Освен ако в БГ не им правят изкуствено дишане... тук всичко което се качва е 'шрот' или поне на 80%. Както са и повечето автокъщи впрочем, много са малко автокъщите които отбират колите малко от малко поне

Аз специално за Боми-Ауто имам УЖАСНО мнение, знам кой им събира колите от Италия и знам от къде ги събират

- mk5_gti
- Автомобил: Golf 5 GTI DSG
- Двигател: BPY 2008
Не всички коли от Италия са лоши. Лоши са по-новите, защото се купуват ударени или с проблеми. Ето пример за една доста добра кола http://www.subito.it/auto/volkswagen-golf-4s-1-8-highline-99-sondrio-74995435.htm която в България ще стане на 120 000км
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”