...от която се налива маслото...и по точно между капака на клапаните и самата капачка (гърловина)
преди време е сменена капачката (цялата гърловина) с чисто нова, както и гофрираната тръба която върви към филтърната кутия....
Хвърля масло което се стича по капака на клапаните и от там върху тръбите.
Автомобила е Голф 4 (1998г, 1600 см3, 101 к.с., код на мотора AKL)
Някакви идеи за решение на проблема...дали двигателя е издухан или нещо друго ?
Голф 4 1.6 AKL (101) Хвърля масло от капачката
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: [ Голф 4 ] Хвърля масло от капачката ...
Лошото е ако не хвърля колега....За какво изобщо ти е да отваряш на работещ мотор каачката???Най-вероятно и колата гасне....Това е НОРМАЛНО!!!
lion_heart002 написа:Лошото е ако не хвърля колега....За какво изобщо ти е да отваряш на работещ мотор каачката???Най-вероятно и колата гасне....Това е НОРМАЛНО!!!
значи двигателя хвърля маслото с затворена капачка...Никъде не съм писал, че е при отворена...четИ малко по внимателно
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Дам,прав си!Вариантите ти тогава са два!Или имаш запушване на филтъра за картерните газове,или уплътнението на капачката е сдало багажа!При първия случай,не е зле да се оправи веднага,защото и съединителя ти може да замине ако от налягането избие семеринга...
lion_heart002 написа:уплътнението на капачката е сдало багажа!
капачката с гърловината и уплънението са сменени с нови, чакаха за тях повече от 20 дена докато дойдат от Германия
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
ako колата има газ прави доста контенз този конденз запу6ва уду6ниците на мотора и налягането в мотора се 4уди от каде да избие.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:ako колата има газ прави доста контенз този конденз запу6ва уду6ниците на мотора и налягането в мотора се 4уди от каде да избие.
Toва става, когато колата се кара на къси разстояния и ГАЗ, това направо съсипва маслото! Но колегата не е споменал дали я кара на къси разстояния! Иначе не е хубаво да мята масло през капачката!
Добре бре колега, вътре под капачката нямаш ли предпазител, на някой коли има такъв въте в капака даже и без капачка да я караш в града до 2000 уборота няма грам масло да мята!
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
колега , под капака на клапаните има една пластмаса която стой върху разпределителния вал и пази маслото да не се разплисква нагоре при високи обороти , провери дали тази пластмаса е на мястото си . като погледнеш през капачката през която се налива маслото НЕ трябва да виждаш разпределителния вал . ако го виждаш значи някой който е отварял там не я е сложил и затова ти хвърля масло
IceHeart написа:golf_III_2e написа:ako колата има газ прави доста контенз този конденз запу6ва уду6ниците на мотора и налягането в мотора се 4уди от каде да избие.
Toва става, когато колата се кара на къси разстояния и ГАЗ, това направо съсипва маслото! Но колегата не е споменал дали я кара на къси разстояния! Иначе не е хубаво да мята масло през капачката!
Добре бре колега, вътре под капачката нямаш ли предпазител, на някой коли има такъв въте в капака даже и без капачка да я караш в града до 2000 уборота няма грам масло да мята!
Да, колата има газов инжекцион, но не се кара на къси разстояния-всеки ден минава по около 20 км до работата и обратно т.е. 40 км на ден
mirogti1983 написа:колега , под капака на клапаните има една пластмаса която стой върху разпределителния вал и пази маслото да не се разплисква нагоре при високи обороти , провери дали тази пластмаса е на мястото си . като погледнеш през капачката през която се налива маслото НЕ трябва да виждаш разпределителния вал . ако го виждаш значи някой който е отварял там не я е сложил и затова ти хвърля масло
утре ще се провери за тази пластмаса, но по мой спомени май няма
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Или имаш запушване на филтъра за картерните газове.............смисъл провери си маркуча от картера до въздушния филтър....по принцип зимата се пълни с конденз и се затапва понякога и налягането търси слабо местенце....като го свалиш ако е побеляла бая...малко бенз...разклати и слагаш ...ако не се оправи....затапи дупката на филтъра и изведи навън картерните газове като на Газка...опитаи пак ..ако пак не става....
...питай някой дето ще ти помогне ..ние тука само даваме мниния....успех!!!!!!!!
...питай някой дето ще ти помогне ..ние тука само даваме мниния....успех!!!!!!!!-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имал съм запушен маркуч за картерните пари и повярвайте ми досега да беше останал без масло човека!!! По вероятно колегата с мнението за пластмасата над раз. вал да е прав 
П.с.
+ това колегата може да провери дали не му е запушен маркуча за парите, като запали колата, махне капачката за маслото и на нейно място слойи ръката си. Почне ли да прави налягане значи е запушен отдушника (в което се съмнявам доста).
П.с.
+ това колегата може да провери дали не му е запушен маркуча за парите, като запали колата, махне капачката за маслото и на нейно място слойи ръката си. Почне ли да прави налягане значи е запушен отдушника (в което се съмнявам доста).
-
paskov8111
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
И аз имам този проблем с с хвърлянето на масло през капачката. И аз я смених.Двигателя е същия( 1.6 SR AKL) но годината е 2000. Прочетох във форума за маркуч за картерни газове, но като закарах колата да погледнат този маркуч, в сервиза ( гаража ) ми казаха, че този мотор бил от новите и нямак такъв маркуч, а ролята му играла тази въпросна гърловина. Ако има някой запознат да сподели наистина ли има такива мотори при голф 4
И аз имам този проблем с с хвърлянето на масло през капачката. И аз я смених.Двигателя е същия( 1.6 SR AKL) но годината е 2000. Прочетох във форума за маркуч за картерни газове, но като закарах колата да погледнат този маркуч, в сервиза ( гаража ) ми казаха, че този мотор бил от новите и нямак такъв маркуч, а ролята му играла тази въпросна гърловина. Ако има някой запознат да сподели наистина ли има такива мотори при голф 4
-
silver golf
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
видях че темата е малко старичка, но моят голф, който купих миналия месец има същия проблем. Около капачката всичко е мазно.
Може ли да помоля колегите да пишат как са си решили проблема и до колко е сериозен този проблем.Моят двигател също е 1.6 SR AKL.
Благодаря предварително.
видях че темата е малко старичка, но моят голф, който купих миналия месец има същия проблем. Около капачката всичко е мазно.
Може ли да помоля колегите да пишат как са си решили проблема и до колко е сериозен този проблем.Моят двигател също е 1.6 SR AKL.
Благодаря предварително.
nero написа:mirogti1983 написа:колега , под капака на клапаните има една пластмаса която стой върху разпределителния вал и пази маслото да не се разплисква нагоре при високи обороти , провери дали тази пластмаса е на мястото си . като погледнеш през капачката през която се налива маслото НЕ трябва да виждаш разпределителния вал . ако го виждаш значи някой който е отварял там не я е сложил и затова ти хвърля масло
утре ще се провери за тази пластмаса, но по мой спомени май няма
При мен липсваше тази пластмаса и след като е намерих и поставих всичко вече е ОК.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”