Нестабилен празен ход и гаснене на голф 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
STF
Автомобил:
Двигател:

Нестабилен празен ход и гаснене на голф 4 1.6

Мнениеот STF » Чет 14 ное 2013 22:55

00537 - Lambda(Oxygen Sensor)regulation 18-10 - Upper Limit - Intermittent
00557 - Pressure Switch,Power Steering (F88)29-00 - Short to Ground
00513 - Engine Speed Sensor (G28) 27-19 - Implausible Signal - Intermittent
Моля,помагайте за да не се водя по акъла на всички и да сменям всичко....Колата е голф 4 1.6 АКЛ мотор с газов инжекцион.Проблема се получи около седмица след обслужване(ремъци,ролки,масла,филтри),но аз по-скоро не го свързвам с това.Гофрираният маркуч между дросела и дебитомера е въртян с изолирбан на доста места,но си е така от както съм купил колата(вече 70 000км)и не ми е създавал никакви ядове от подобно естество...Та за проблема,колата гасне след като загрее и губи мощност,но не го прави винаги.Има едно рязко придърпване в по-ниските обороти и като че ли когато се появи този проблем се движи по-добре в високите...Когато угасне(най-неприятният момент),най-вече на някой светофар,след това паленето е доста трудно и трябва доста да попомпам педала на газта за да успея въобще да запаля.Пак повтарям този проблем си го прави наистина когато поиска и то само на загрял двигател.Забравих да спомена вече смених дросел,оборотите ми играеха преди това,сега вече не,но за жалост по кофти проблема си остана.... ПОМАГАЙТЕ

Последна промяна от radotom на Чет 14 ное 2013 23:06, променено общо 2 пъти.
Причина: Така не е ли по-добре заглавието?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Помощ моля !!!

Мнениеот radotom » Чет 14 ное 2013 23:00

Помощ?
Давиш ли се?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=352508

Оправи заглавието, така, че човек да знае с какво трябва да помага.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нестабилен празен ход и гаснене на голф 4 1.6

Мнениеот rudoni » Пет 15 ное 2013 19:34

Ама нали си направил диагностика,имаш проблемите оправяй ги!Каква помощ търсиш?Нали за това купувате "кабелчета" за диагностика ,за да не ходите по майстори и изведнъж -помощ.Даже неси си направил и труда да напишеш от къде си зада те пратим начитав майстор!

STF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STF » Съб 16 ное 2013 16:18

Значи бях на диагностик,нямам кабелчета ... търся помощ защото нямам излишни пари да сменям всичко..не знам защо се заяждаш.Ако не ти пуска жена ти не съм ти аз виновен,по-добре не пиши...питам какво да сменя,защото вече събрах поне 5 различни мнения...от катализатор,ламбда сонда,датчик на хол,ново зацепване на ремък и т.н..Диагностиката е на ВАГ.Май по-добре да не бях търсил помощ тука....

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 17 ное 2013 20:06

Ами, каквото почукало,такова отговорило!Отиди на диагностика ,тя не се прави само с ВАГ кабелче !Има много други начини които ползват професионалистите.

STF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STF » Сря 20 ное 2013 17:19

Абе ти не разбра ли че съм бил на диагностика ???? Нямам никакви кабелчета....Ходи при жена ти най-накрая..Може да затваряте темата благодаря за отзивчивостта!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”