Колеги здравейте. Имам следния проблем.
След смяната на задържал термостат датчика на радиатора (двустепенен) почистване на охладителната система двигателя загрява на баир
Докато работи на място работи напълно коректно стрелката на температурата заковава средата и не мърда от там.
Перката се включва и спира (пробвал съм го докато изгоря 20 литра газ)
По време на движение работи както на място, но когато започна изкачване на Баир започва да загрява но радиатора е студен и не отваря термостата....
Получава се надуване но само когато се изкачвам през останалото време нямам проблеми
Не ми се губи парното след като премина на равен участък отново си връща градусите.
Сменил съм термостат 87 градуса, датчика на радиатора е 87 - 95 градуса, антифрис, и съм направил промивка....
Не мога да разбера какво се случва консултирах се с няколко майстора всеки казва различно
какво да правя (не съм щадил пари за евтини части)

Голф 3 аам загрява на баира .....
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 3 аам загрява на баира .....
nedkomk3 написа:След смяната на задържал термостат
но когато започна изкачване на Баир започва да загрява но радиатора е студен и не отваря термостата....
Получава се надуване но само когато се изкачвам през останалото време нямам проблеми
Колата прегрявана ли е? Щом загрява а радиатора е студен, най-вероятно термостата не е читав. Колеги са сменяли по 2-3 докато уцелят работещ нормално. Какво надуване се получава? Гарнитурата на главата как е?
-
- Автомобил: VW golf3 1992
- Двигател: AAM
установих проблема
А той е бил много прост надуването се получава от капачката на разширителния съд.
Бях я сменил днес сложих старата и се оправи.
Термостатът съм го купил от аутотрайд със защита от задържане такъв какъвто е на ГТИ сериите на голф.
Оказа се че новите сини капачки на Topran са пълен боклук не отварят никога.
А той е бил много прост надуването се получава от капачката на разширителния съд.
Бях я сменил днес сложих старата и се оправи.
Термостатът съм го купил от аутотрайд със защита от задържане такъв какъвто е на ГТИ сериите на голф.
Оказа се че новите сини капачки на Topran са пълен боклук не отварят никога.
-
- Автомобил: VW golf3 1992
- Двигател: AAM
Цялата работа се оказа от капачката на разширителния съд
А термостата е за 2.0 ГТИ 115 коня със защита от задържане в затворено положение
А термостата е за 2.0 ГТИ 115 коня със защита от задържане в затворено положение
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”