Проблем със съединителя на Jetta
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединителя на Jetta
Здравейте приятели, малко съм нов в света на колите и като цяло все още съм "roockie". Днес моята джета направи странен проблем. На прибиране към вкъщи тръгвайки на светофар 2ра кола, след като съм подал газ на 1ва предавка и при пуснат съединител, колата хем се движеше, хем форсираше. Все едно педала не се е върнал и работи на полусъединител. Имате ли представа какво може да се е случило и съответно къде мога да я закарам да я видят?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем със съединителя на Jetta
а откъде си? Запознай се и с правилата за постване на тема и бързо си я коригирай преди да има предупреждение и
По въпроса : провери си жилото към скоростната кутия /не помня , но мисля,че е със жило.Виж хода на жилото. Огледай за счупен пластмасов накрайник на жилотои в двата края -към ск.кутия и към педала; луфт във вилката , която е на ск.кутия. Ако там няма видими следи оства съединител -пукната диафрагма,скъсана пружина.

По въпроса : провери си жилото към скоростната кутия /не помня , но мисля,че е със жило.Виж хода на жилото. Огледай за счупен пластмасов накрайник на жилотои в двата края -към ск.кутия и към педала; луфт във вилката , която е на ск.кутия. Ако там няма видими следи оства съединител -пукната диафрагма,скъсана пружина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със съединителя на Jetta
Благодаря за отговора, изглежда че просто жилото е заяло в този момент. Остава да проверя и маслото на скоростната кутия. Иначе моля да ме извините за оформлението на темата, съвсем нов съм тук. Може колегите да я заключат.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”