Колеги, става дума за 1.9TDI - 90 коня, AGR 1999г. Загрява трудно, много рядко стига до 90 градуса. А пусна ли климатроника да духа над 26-7 градуса почти не иска да загрее. Това се случва при сравнително високи температури навън, в порядъка на 10-12 градуса. Направих някои опити и установих следното.
1. Когато колата е загряла до 40-50 градуса (стрелката е точно по средата между 0 и 90), и двата маркуча на радиатора са хладки и горният, и долния, следователно големият кръг не е затворен, а това не е нормално при тази температура, нали? Това 100% ли означава, че термостата е за смяна?
2. Когато пусна климатроника на Auto започват да духат и двете перки на радиатора. Разбрах, че е нормално да се включва тази на Климатика, защото на Auto режим компресора, работи за да изсуши по-бързо влагата ужким, но защо се пуска и другата перка, това нормално ли е или има аномалия? Когато премина на режим ECON и двете перки спират.
Имам и още един въпрос. Буксата на датчика за нивото на антифриза е извадена и е шунтирана. Явно датчика е окислил и италианеца е решил, че не му се сменя казанчето. Аз си намерих разширителен съд от Голф 3, който визуално е същия, само последната буква на номера се разминава, дали ще има проблем. Моят е 1J0 121 403B, а от Г3 е 1J0 121 403A?
Ще Ви бъда много благодарен, ако ми помогнете. Благодаря Ви предварително и поздрави на всички
1.9TDI AGR почти не загрява?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf 4 1.9TDI трудно загрява?
Сменяй термостата, заседнал е отворен, ако въобще е там
И си объркал раздела да.

- minkov89
- Автомобил: Octavia
- Двигател: TDI
Re: 1.9TDI AGR почти не загрява?
Извинявам се за раздела, колеги. Кажете все пак дали да са взаимнозаменяеми казанчетата и дали е нормално да духат и двете пeрки? :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”