Смущения от модул дневни светлини на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento_GLX
Автомобил:
Двигател:

Смущения от модул дневни светлини на Голф 4

Мнениеот Vento_GLX » Нед 17 ное 2013 18:25

Здравейте колеги! Имам следния проблем - тази седмица си монтирах модул за дневни светлини на моя Голф 4 1.6 АКЛ, като същото нещо направихме и на баща ми на Голфа, който е абсолютно същия като моя - 1.6 АКЛ. Моя е 1999г, а неговия е 1998г. Имам следния проблем само на моя Голф, защото на неговия всичко работи без проблем. Модулите са еднакви. При мен когато запаля колата и модула запали фаровете и като реша да изгася колата, времето през което модула гаси фаровете ми трепти стрелката на уреда за температурата на таблото, докато изгаснат напълно фаровете. Пробвах с 1 и 2 кондензатора да ги вържа паралелно към + и - на модула по 2200 микрофарада всеки и по на 16 волта, но ефект няма. Някой може ли да каже, защо трепти тази стрелка и проблем ли е така или по-добре да изолирам модула и да си карам без него? Благодаря.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Смущения от модул дневни светлини на Голф 4

Мнениеот kris11 » Пон 18 ное 2013 12:52

колега какъв е този модул?Само включва фаровете или намалява силата на светене? Има ралични модели.
Имаш ли ксенон на автомобила ?.
Ако е лесен монтажа пробвай с разменени модули на 2 та автомобила.

Потребителски аватар
Vento_GLX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vento_GLX » Пон 18 ное 2013 13:29

Колега, модула е български, един човек ги продава в prodavalnik.com . Модула е направен да включва постепенно дългите светлини на автомобила, като съм го настроил да ги пуска на 35% да светят. Иначе колата има монтиран ксенон само на късите светлини, но в случая те не играят никаква роля. Модула плавно усилва силата на светене, след като запаля колата и тогава нямам проблем. Проблема идва, когато гася колата. Гася колата, всички стрелки отиват в изходна позиция и модула около 5-8 секунди гаси фаровете, като по време на това плавно гасене има някакво смущение, при което се отмества стрелката на температурата по 2-3мм около 8-10 пъти, докато изгаснат фаровете. Не съм сменял модула.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пон 18 ное 2013 14:06

Ако изключим неправилен монтаж/свързване на модула, идва самия модул да дава смущения по мрежата. Може и бройката да е дефектна щом на другата няма този проблем . Аз бих го махнал. Вземи си "истински" DRL модул с доказано качество и много възможности от колегата във форума. Аз ползвам вече три такива с години и нямат никакви проблеми.

http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=101109

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 18 ное 2013 17:38

Подай му маса направо от акумулатора за проба и ако се оправи вземи от друго място,което ти е удобно.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 18 ное 2013 18:11

И аз имах подобни проблеми,изразяваха се в тресене на двигателя,когато работи DRL-а,който беше точно от колегата L&R,смених хиляда начина на връзване и пак имаше проблеми, накрая го замених с друг модул,от друга фирма и двигателя ми пак тресеше,накрая разкарах и модули и всичко и сега не тресе,включвам фаровете на ръка :icon_lol .
Според моите проучвания тези мизерии са строго индивидуални,за конкретния автомобил и не зависят от начина на свързване и вида използван модул за дневни светлини.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 18 ное 2013 18:45

FELIPE - има калпава инсталация - лоши маси, лоши връзки има и смущения има и самовъзбуждане на електр.. модул.

Потребителски аватар
Vento_GLX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vento_GLX » Вто 19 ное 2013 9:56

И аз го деактивирах модула и накрая ще му откача масата и въобще няма да се занимавам повече. Пускам си фаровете на ръка и толкова :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 19 ное 2013 10:05

по- добре го направи с 1 реле включащо фаровете при контакт . Или пък с 1 реле за време 20-30 сек след подаване на контакт или от тънкия кабел на алтернатора.

Оп сетих се - на модула откъде вземаш управление за включване /ако е от тънкия кабел на алтернатора -може да имаш пробил диод, искрене на четки и да се бъгва модула.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”