За поленов филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

За поленов филтър

Мнениеот Miteto » Вто 13 мар 2007 12:53

Разглеждайки темите за поленивия филтър видях мнения на хора, които ползват такива от домашен аспиратор. Понеже не намерих нищо конкретно, може ли да ми кажете какъв точно филтър да търся, на коя марка, за да стане ма моята троика 1.8 моно ААМ. За да кажа директо на продавача какъв филтър търся. Бих искал да избегна неудобството да кажа, че е за кола. Ще ме изгледат странно, а в момента не ми се дават 30 лева за поленов филтър. Благодаря

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: За поленов филтър

Мнениеот joker » Вто 13 мар 2007 12:58

Miteto написа:Разглеждайки темите за поленивия филтър видях мнения на хора, които ползват такива от домашен аспиратор. Понеже не намерих нищо конкретно, може ли да ми кажете какъв точно филтър да търся, на коя марка, за да стане ма моята троика 1.8 моно ААМ. За да кажа директо на продавача какъв филтър търся. Бих искал да избегна неудобството да кажа, че е за кола. Ще ме изгледат странно, а в момента не ми се дават 30 лева за поленов филтър. Благодаря

Изтупай стария или по-добре го изсмучи с мощна прахосмукачка и го слагай-ако толкоз държиш на его!Ама и без него може!Като лекар ти казвам,че т.н. поленовите филтри са търговски продукт без значение.....Е и какво!.... като излезеш извън колата как ще избегнеш полените в околния въздух....за алергичната реакция не ти трябва количество...една прашинка ти стига!..не пълни джобовете на търговците!

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 13 мар 2007 13:01

За колегата Жокер

Просто искам вътре в купето да не влиза прахоляк, карах едно поло, което нямаше такива екстри и всеки път когато пуснех парното в очите ми влизаше пясък, прах и ме удряха някакви листа. Не става бъз фитър

+ това за 2.50 бих си сменял филтъра всеки месец

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 13:04

Не мисля, че единственото предназначение на поленовия филтър е да предпазва от полените, всъщност това не е точното му наименование. По-точно е да се нарича филтър на купето, като има и други по-съществени функции. Защо се запотяват стъклата като е мръсен? Освен това, при автомобилите с климатик обира влагата. Също така и спира по едрите прах и боклуци, за да не влизат в купето. На 10000 км. един такъв филтър, който според мен е не повече от 20-на лева, няма да те събори. А и все пак, като са го слагали в завода, най-вероятно са имали нещо предвид.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 13 мар 2007 13:05

Ами тогава изчити добре стария-изсмукваш го с прахосмукачка в обратната посока и готово-аз така направих и без проблем......
Иначе 30 лв......на стара баба златни обеци!Виж да беше нещо от което зависеше вървежа на колата....не ми се свиди(сменил съм над 25 детайла по моята 12 годишна баба за да върви като млада мома)Ама за туй филтърченце....амиииииии!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 13 мар 2007 14:08

dobrinb написа:Не мисля, че единственото предназначение на поленовия филтър е да предпазва от полените, всъщност това не е точното му наименование. По-точно е да се нарича филтър на купето, като има и други по-съществени функции. Защо се запотяват стъклата като е мръсен? Освен това, при автомобилите с климатик обира влагата. Също така и спира по едрите прах и боклуци, за да не влизат в купето. На 10000 км. един такъв филтър, който според мен е не повече от 20-на лева, няма да те събори. А и все пак, като са го слагали в завода, най-вероятно са имали нещо предвид.

Километрите са поне 20-30к докато си отиде и се познава точно по запотените стъкла/и е 10-12 лв./.Ако през 5к километри го минаваш с прахосмукачка ще изкара и повече/мене не ми се занимава щото е на гадно място/.
ОФФ:Някой слагал ли е с активен въглен и на ква цена/знам че БОШ са умопомрачителни ,но ФИЛТРОН имат за 25-30 лв/

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 13 мар 2007 15:02

Точно за тези с активния въглен съм писал цената от около 20 лева. А за смяната всеки си преценява колко често да го сменя, ама на мен ми се струва, че при нашите "чисти" пътища и градове 30 000 км. ще са му множко :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 13 мар 2007 15:59

ф-р се намира на цена м/у 12 и 20 лв . Ако искаш има и с активен въглен ама са цифричка и за 8-10 к км целите са засипани с прахоляк и кал.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 13 мар 2007 16:21

dobrinb написа:Точно за тези с активния въглен съм писал цената от около 20 лева. А за смяната всеки си преценява колко често да го сменя, ама на мен ми се струва, че при нашите "чисти" пътища и градове 30 000 км. ще са му множко :wink:

Каде го копуваш?

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 13 мар 2007 16:21

То всичко хубаво, ама мене ми трябва точно какъв е филтъра с активен въглен от абсорбатор или климатик за 2.50. Който си е купувал нека каже;) Когато няма кинта българина приспособява всичко, пък и не виждам смисъл да давам 30 лева за нещо като мога да дам 2.50 за същата работа

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 13 мар 2007 16:24

аз си сложих такъв филтър от аспиратор, като изрязах и пробих стария на голфа и съм доволен. цена около 3,00 лева и си имаш за 2-3 пъти. става и с дунапрен с дебелина окло 1 см. върши идеална работа и не се набутвайте с повече пари.

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 13 мар 2007 16:30

venll-vr написа:аз си сложих такъв филтър от аспиратор, като изрязах и пробих стария на голфа и съм доволен. цена около 3,00 лева и си имаш за 2-3 пъти. става и с дунапрен с дебелина окло 1 см. върши идеална работа и не се набутвайте с повече пари.

понеже чета в търсачката че някои са си сложили пак такъв ама с активен въглен, има ли такова нещо или се гъбаркат. Аз преди час си взех някаква вата за аспиратор и когато попитах магазинера за активен въглен той ме изгледа учудено. Като се замисля и аз за какво му е на аспиратора активен въглен, ама виж на климатика да.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 13 мар 2007 16:44

Miteto написа:
venll-vr написа:аз си сложих такъв филтър от аспиратор, като изрязах и пробих стария на голфа и съм доволен. цена около 3,00 лева и си имаш за 2-3 пъти. става и с дунапрен с дебелина окло 1 см. върши идеална работа и не се набутвайте с повече пари.

понеже чета в търсачката че някои са си сложили пак такъв ама с активен въглен, има ли такова нещо или се гъбаркат. Аз преди час си взех някаква вата за аспиратор и когато попитах магазинера за активен въглен той ме изгледа учудено. Като се замисля и аз за какво му е на аспиратора активен въглен, ама виж на климатика да.

Аспираторът може да не извежда аспирираното в атмосферата,а само да го филтрира :wink: .Малко е безсмислено,но съществуват и такива варианти и тогава наистина е нужен този филтър.

Потребителски аватар
Miteto
Двигател:

Мнениеот Miteto » Вто 13 мар 2007 18:17

Който си е купувал би ли казал за какво точно става въпрос:(
Като вляза в магазина какво да кажа на продавача - искам филтър за аспиратор, ама да става и на Г3 или филтъра от Марка "Аспитрон" модел "Прах 3000" е най-подходящ за тази цел и най-лесно може да се приспособи към голфарата. Филтри на пазара колкото щеш, модели аспиратори всякакви.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 13 мар 2007 21:47

Ако искате просто филтър за прах и боклуци слагайте чорапогащник.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”