За поленов филтър
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
За поленов филтър
Разглеждайки темите за поленивия филтър видях мнения на хора, които ползват такива от домашен аспиратор. Понеже не намерих нищо конкретно, може ли да ми кажете какъв точно филтър да търся, на коя марка, за да стане ма моята троика 1.8 моно ААМ. За да кажа директо на продавача какъв филтър търся. Бих искал да избегна неудобството да кажа, че е за кола. Ще ме изгледат странно, а в момента не ми се дават 30 лева за поленов филтър. Благодаря
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: За поленов филтър
Miteto написа:Разглеждайки темите за поленивия филтър видях мнения на хора, които ползват такива от домашен аспиратор. Понеже не намерих нищо конкретно, може ли да ми кажете какъв точно филтър да търся, на коя марка, за да стане ма моята троика 1.8 моно ААМ. За да кажа директо на продавача какъв филтър търся. Бих искал да избегна неудобството да кажа, че е за кола. Ще ме изгледат странно, а в момента не ми се дават 30 лева за поленов филтър. Благодаря
Изтупай стария или по-добре го изсмучи с мощна прахосмукачка и го слагай-ако толкоз държиш на его!Ама и без него може!Като лекар ти казвам,че т.н. поленовите филтри са търговски продукт без значение.....Е и какво!.... като излезеш извън колата как ще избегнеш полените в околния въздух....за алергичната реакция не ти трябва количество...една прашинка ти стига!..не пълни джобовете на търговците!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мисля, че единственото предназначение на поленовия филтър е да предпазва от полените, всъщност това не е точното му наименование. По-точно е да се нарича филтър на купето, като има и други по-съществени функции. Защо се запотяват стъклата като е мръсен? Освен това, при автомобилите с климатик обира влагата. Също така и спира по едрите прах и боклуци, за да не влизат в купето. На 10000 км. един такъв филтър, който според мен е не повече от 20-на лева, няма да те събори. А и все пак, като са го слагали в завода, най-вероятно са имали нещо предвид.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ами тогава изчити добре стария-изсмукваш го с прахосмукачка в обратната посока и готово-аз така направих и без проблем......
Иначе 30 лв......на стара баба златни обеци!Виж да беше нещо от което зависеше вървежа на колата....не ми се свиди(сменил съм над 25 детайла по моята 12 годишна баба за да върви като млада мома)Ама за туй филтърченце....амиииииии!
Иначе 30 лв......на стара баба златни обеци!Виж да беше нещо от което зависеше вървежа на колата....не ми се свиди(сменил съм над 25 детайла по моята 12 годишна баба за да върви като млада мома)Ама за туй филтърченце....амиииииии!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
dobrinb написа:Не мисля, че единственото предназначение на поленовия филтър е да предпазва от полените, всъщност това не е точното му наименование. По-точно е да се нарича филтър на купето, като има и други по-съществени функции. Защо се запотяват стъклата като е мръсен? Освен това, при автомобилите с климатик обира влагата. Също така и спира по едрите прах и боклуци, за да не влизат в купето. На 10000 км. един такъв филтър, който според мен е не повече от 20-на лева, няма да те събори. А и все пак, като са го слагали в завода, най-вероятно са имали нещо предвид.
Километрите са поне 20-30к докато си отиде и се познава точно по запотените стъкла/и е 10-12 лв./.Ако през 5к километри го минаваш с прахосмукачка ще изкара и повече/мене не ми се занимава щото е на гадно място/.
ОФФ:Някой слагал ли е с активен въглен и на ква цена/знам че БОШ са умопомрачителни ,но ФИЛТРОН имат за 25-30 лв/
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Miteto
- Двигател:
venll-vr написа:аз си сложих такъв филтър от аспиратор, като изрязах и пробих стария на голфа и съм доволен. цена около 3,00 лева и си имаш за 2-3 пъти. става и с дунапрен с дебелина окло 1 см. върши идеална работа и не се набутвайте с повече пари.
понеже чета в търсачката че някои са си сложили пак такъв ама с активен въглен, има ли такова нещо или се гъбаркат. Аз преди час си взех някаква вата за аспиратор и когато попитах магазинера за активен въглен той ме изгледа учудено. Като се замисля и аз за какво му е на аспиратора активен въглен, ама виж на климатика да.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Miteto написа:venll-vr написа:аз си сложих такъв филтър от аспиратор, като изрязах и пробих стария на голфа и съм доволен. цена около 3,00 лева и си имаш за 2-3 пъти. става и с дунапрен с дебелина окло 1 см. върши идеална работа и не се набутвайте с повече пари.
понеже чета в търсачката че някои са си сложили пак такъв ама с активен въглен, има ли такова нещо или се гъбаркат. Аз преди час си взех някаква вата за аспиратор и когато попитах магазинера за активен въглен той ме изгледа учудено. Като се замисля и аз за какво му е на аспиратора активен въглен, ама виж на климатика да.
Аспираторът може да не извежда аспирираното в атмосферата,а само да го филтрира

- Miteto
- Двигател:
Който си е купувал би ли казал за какво точно става въпрос:(
Като вляза в магазина какво да кажа на продавача - искам филтър за аспиратор, ама да става и на Г3 или филтъра от Марка "Аспитрон" модел "Прах 3000" е най-подходящ за тази цел и най-лесно може да се приспособи към голфарата. Филтри на пазара колкото щеш, модели аспиратори всякакви.
Като вляза в магазина какво да кажа на продавача - искам филтър за аспиратор, ама да става и на Г3 или филтъра от Марка "Аспитрон" модел "Прах 3000" е най-подходящ за тази цел и най-лесно може да се приспособи към голфарата. Филтри на пазара колкото щеш, модели аспиратори всякакви.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”