Голф 3 1.4 60 к.с. ABD фонтан от антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Голф 3 1.4 60 к.с. ABD фонтан от антифриз

Мнениеот Golf_Mon » Сря 20 ное 2013 0:42

Здравейте, четох четох не видях подобен казус. Значи накратко и набързо обяснявам дано някой от вас каже от какво е, ако е имал такъв проблем.
Намирам си под колата локва антифриз. Поглеждам в казанчето - празно.Отварям капачката - изсъсква / не е карана от около 8 часа/. Доливам антифриз и отивам да сменя капачката. Купувам нова . Карам цял ден - ок . Парно има , нивото ОК. Прибирам , паркирам доволен. Тая сутрин - същото ! антифирз в казана няма , локва под колата и пак иззъска като отворих капачката! Побеснях.
Закарах колата в Мотоексперт , обясних какъв е проблема , приемчика дойде да види , отвори капачката и оттам фонтан !!! Днеска цял ден не се обади , ще чакам утре .
имам газова - обаче това е адско налягане няма как да е от газ, маслото не ми меша - чиста работа. Колата се кара само градско , не е прегрявана никога не е влизала след средната черта. Не е торомозена ... от какво може да е това нещо :gruebel
Мотор АБД . Моля ако някой знае да пише.. налягане държи ама антифирза чезне някъде.

Потребителски аватар
nachev7
Автомобил:
Двигател:

Re: фонтан от антифриз

Мнениеот nachev7 » Сря 20 ное 2013 0:59

водна помпа , тапи на блока :exclaim

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 20 ное 2013 1:41

Точно с АБД съм имал няколко случая на скъсана гарнитура на главата, под изпускателния колектор на 4 цилиндър. Един имах направо си плюеше напред към перката

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Сря 20 ное 2013 1:50

е ако е гарнитура ще държи ли налягане изобщо? Тя маркучите си надува ама явно в един момент отнякъде избира и то когато я оставя след като съм я карал. А ако е водна помпа , пък няма ли да прегрява ? Защото този проблем го няма .Държи стабилна температура. Ако е от тапа на блока / доста са корозирали/ ще има ли такъв фонтан.. :neutral Първоначално си помислих да не би да е направила балон някъде и да не се е обезвъздушила , но нали тая система сама се обезвъздушава ?

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Сря 20 ное 2013 2:03

Системата сама се обезвъздушава. Ако е тапа на блока, ще тече постоянно. Ако е водна помпа ще прегрява.
Ако е от гарнитурата - прави налягане във водната система и изгаря антифриза или го изгвърля през капачката(или най-слабото звено което намери).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 20 ное 2013 8:21

6669 написа:скъсана гарнитура на главата

Сорри, ама... това е!

Потребителски аватар
HAMELION
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 1.4 60 к.с. ABD фонтан от антифриз

Мнениеот HAMELION » Сря 20 ное 2013 8:32

Дали ще почакаме ще видим

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Сря 20 ное 2013 18:06

явно няма да е и днес . което от една страна ме успокоява че вероятно не е причината която дойде веднага като вариант -гарнитура ,но пък от друга страна 2 дни да не успяват да открият какво е !? Вече днес не очаквам обаждане ,дано утре стане ясно .Здължително ще напиша какво е развитието.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 20 ное 2013 18:16

Аз залагам на термостат! Ще питате защо? Ами колегата не спомена колата да му е пускала перката! Поне аз не прочетох :gruebel Когато колата загрее, и е на 94 градуса, и трябва да пусне перката, колегата я гъси, и се прибира, след 2 мин. колата не е пуснала перката, термостата не е отворил и е изхвърлила водата през преливника! Не отричам, че може да е и гарнитура!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 20 ное 2013 18:18

Я затвори газта от бутилката, изгори тази в тръбата и карай 1 ден на бензин.
С какъв изпарител си?

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Сря 20 ное 2013 18:26

има резон в предположението за термостат.Перката наистина не съм я "чувал" от доста време! Но силата на налягането което прави е притеснителна . изпарителя ми е влотран .

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Сря 20 ное 2013 19:32

термостат! на моя аам таблото си показваше нормално, вентилатора уж включваше когато трябва, а налягане в маркучите - бол и антифриза го намирах на локва под колата! докато един ден пипнах долния маркуч на радиатора при уж 90 градуса, а той беше само леко затоплил! предполагам, че антифриза е завирал в главата на двигателя и го е изхвърлял от капачката! смених термостата и се оправи! да чукна на дърво!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 20 ное 2013 20:25

Тц тц голямо заглавие :biggrin Термостат може да е иска гледане и спокоиствие :wink
За гарнитура на глава недеи бърза, но от нета толкова :beer

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Нед 24 ное 2013 0:45

изчаках 2 дни да съм сигурен че проблема е решен. Взех си количката , проблема се е оказал маркуч към изпарителя. Момчетата са се погрижили радикално - сменили са всички маркучи на АГУ и тройника с чисто нови яко затегнати с метални скоби. Изцяло промивка на двигателя и пълнене с нов антифриз. Проверка за налягане , дали не е гарнитура и т.н. - не е , термостата тестван -работи . И аз тествах количката си - няма и какпа под нея . След като съм карал , отварям капачката само изсъсква , няма да пръска няма проблеми. Явно е било това. Официалната "диагноза" балон в охладителната система и компроментирани маркучи към допълнително монитраната АГУ . Обичам VW всичко е просто и евтино :love.vwclub . Споменах на майстора за възможност да е изкривена главата , според него този двигател няма сила за такъв подвиг :biggrin :biggrin

Заключвайте , решена е . Благодарско на всички , колеги !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”