VW Bora 1.6SR - Смесва масло с бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dwoikata
Автомобил:
Двигател:

VW Bora 1.6SR - Смесва масло с бензин

Мнениеот dwoikata » Вто 26 ное 2013 14:35

Здравейте колеги, онзи ден стана нещо странно за мен и за пръв път от както сменям масло. Беше вечерта бръм на ляво на дясно.. по едно време ми се чу някакво като тракане, но понеже валеше и не бях сигурен, но вчера пак се разклопа и се оказа, чука повдигач и ми казаха да сменя маслото (което бях сменил и дали имаше 2500км предии.. около месец и половина). Викам си ОК сега нали.. щом се налага.. но се оказа, че като источихме маслото което аз бях сменил.. при наляти от мен 4,5л. източихме фрапиращите поне за мен 7 литра (едно таково - воднисто, прозрачно без почти никаква смазочност и миришеше яко на бензин). Та.. въпроса ми е от регулатора на горивото ли е или както на мен ми го казаха вакуум регулатор или дюзи (но защо си мисля, че дюзи има само при дизелови коли, а тук са инжектори). Това ме интересува колеги и моля който се е сблъсквал с подобен проблем или е сигурен каква е причината 100% нека каже за да не ремонтирам и 2те. Благодаря Ви много! :)

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora 1.6SR - Смесва масло с бензин

Мнениеот van4ooo » Вто 26 ное 2013 20:32

"сигурен каква е причината 100%" няма съвестен такъв :smile .Може да е от бензиновия регулатор(премери налягането,извади му вакуум маркучето и виж да не хвърля бензин),пикаещи инжектори или температурен датчик ако е от тези двете мисля щеше да има доста нестабилна работа но трябва да се проверят.

dwoikata
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Bora 1.6SR - Смесва масло с бензин

Мнениеот dwoikata » Сря 27 ное 2013 16:36

Оставил съм колата в едно сервизче, вчера го провериха регулатора точно по този начин който казваш ти, казаха ми че работело и ако не работел щяло да тъпче много бензин в колата и да дигне разхода на гориво. Извадили са инжекторите да ги "варят" каквото и да значи това, защото не съм запознат с процеса ии.. надявам се после като я взема да ми кажат, че е оправена и да си проличи ;д
За температурен датчик, не вярвам да има проблем защото, ако температурен датчик прави проблем климатроника дори няма да може да обърне въздуха и да топли, а той си прави сауничка доста бързо, а пък и не съм обърнал внимание да ми прави проблеми относно температура. Та.. ще видя момчетата какво ще кажат за инжекторите като ида и ще пиша по-късно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”