Бендикс
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бендикс
Някой сменял ли е бендикс какво представлява и колко излиза като пари?
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бендикс
колега ще бъде добре ако почваш с малко инфо за колата ти но предполагам че няма да е повече от 40-70 лв ако не се лъжа

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
на моя голф 1.9тди 90коня смениха бендикс в пловдив за 75лева 40 беше бендикса а 35 работата (ако не са лъжа) 

- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Преди два месеца, 36 лв. (някакъв бразилски) - аз си го смених 

- Rqhovo
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1Y 1991
- Контакти:
То едва ли ще се разминеш със смяна само на бендикс.Това представлява той и струва от 30 до 80 лв.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Моя го смених преди 1 седмица.Излезе ми 25лв.Труда беше безплатен,защото си го смених сам (признавам с малко помощ от баща ми и колегите от форума
). За което благодаря на колегите.Ако решиш да го сменяш сам и имаш въпроси пиши на ЛС.Ще помагам с каквото мога като информация

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,най -добре е да свалиш стартера(има особеност ,подпира се мотора!) и да го разглобиш изцяло,едва тогава ще се види какво е за смяна,вероятно стартера ти е с "планетарен редуктор" и често той се поврежда-едното зъбно колело е пластмасово.Използвай случая за подмяна на втулки и четки,поне стартера ще ти е безпроблемен ..едно 100к.км.
- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Ще използвам темата на колегата.Проблема ми е свързан с стартера и м/е би бендикса на такоз го оприличавам.Лятото го отварях за профилактика,задържаше като заработи мотора не връщаше и си въртеше.Изчистих,смених четките сложих и грес на редуктора но графитна ли ква е за карета.И до вчера давам на стартер върти но не зацепва на маховика и кат върна ключа зацепва,но 2рия път се едно не е имало нищо пали си без проблем.Бендиск ли е или .........Тъй и тъй ше се отваря ше погледна втулките и искам да сменя семеринга имаше някаде отпред по-муцуната на самия стартер.Оттам влизали буклуци
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”