Голф 4 - проблем с акумулатор.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
devilbd
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 - проблем с акумулатор.

Мнениеот devilbd » Нед 10 ное 2013 13:27

Здравейте! От преди 5-6 месеца притежавам Голф 4 1.6 SR 2000г. В последно време имам проблеми с акумулатора и по-точно пада за по малко от седмица. Измерих динамото и като резултат получих зареждане от 14 - 14.4 V(в този диапазон). Измереният ток на колата "в пълен покой" е 60 mA. Пробвах да разкача радиото с цел да установя утечка и резултатът беше 50 mA. Това което бих искал да попитам е дали 0.05 A е нормален разход на ток тъй като автомобилът е нов за мен, а в същото време ми се струва доста голяма консумация за покой. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 - проблем с акумулатор.

Мнениеот ktamen » Нед 10 ное 2013 14:27

Според някои 30мА, според други 50мА е нормално. 60 също не би трябвало да са проблем. Много време ти стои колата, освен това вероятно караш на къси разстояния и акумулатора не може да се зареди. При такава употреба акумулатора ти няма да изкара дълго.
А може и самия акумулатор да е вече пътник.

Потребителски аватар
teosz
Автомобил: VW Golf IV Variant
Двигател: 1.9 TDI-ATD

Мнениеот teosz » Нед 10 ное 2013 15:02

по акумулатора има щампичка кога е произведен, щом колегата каза че от скоро я има колата явно акумулатора дава симптоми на заминаване.Щом сега прави проблеми и няма отечка,паднат ли температурите да не разчита на него.успех

devilbd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот devilbd » Пон 09 дек 2013 17:02

Това което също ми прави впечатление обаче, е че като изваждам клемата нямам проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”