Здравейте,
Когато карам на 1-ва скорост без газ се чува едно леко потропване (пукане) отзад, вече с по голяма скорост не се чува?
Някой има ли идея от какво може да е?

Пукане отзад
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Filcho
- Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
- Двигател: 2.0i ALT
И аз чувам такова пукане/почукване отзад при малка скорост като се возя в Г3 1.4 с барабани отзад и мисля, че се дължи на задължителната хлабина в конусните лагери на задните главини, (тампоните на задния мост са сменяни така, че със сигурност не е от тях), предполагам, че като се покара по-дълго време и като загреят лагерите няма да се чува това нещо при бавна скорост на първа но още не съм го установил със сигурност. 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Filcho написа:...

За това, ето нещичко, което е написал човек, дето явно разбира за какво иде реч!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 2%E8%ED%E0
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Здравей sloslo.
От написаното до тук е явно, че не са проблемни лагерите на главините, защото щеше да чуваш виене, което се увеличава заедно със ускоряването на автомобила. Още повече, че твоите са сменени и ако са качествени и майсторите са ги притегнали правилно ще си изкарат много хил. км. От линка даден от radotom е видно.
Ще доразвия това, което е писал колега по-горе.
Ако ти се е закъсал някой(или и двата тампона, държащи задното окачване към купето) ще чуваш тропане/блъскане при преминаване през неравности, особенно през трамвайни релси, които се подават повече над асвалта. Това можеш да си го провериш и сам по начина, който съм описал в тази тема, но на задните колела(независимо, че се отнася за преднцата):http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=39352&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Провери си и генерацията, като хванеш ауспуха(
само да не е горещ
) и разклатиш хоризонтално в двете посоки, а също виж дали "ластиците" държат симетрично генерацията(да не са провиснали).
Поне ще елеминираш някои от възможностите
Успех.
От написаното до тук е явно, че не са проблемни лагерите на главините, защото щеше да чуваш виене, което се увеличава заедно със ускоряването на автомобила. Още повече, че твоите са сменени и ако са качествени и майсторите са ги притегнали правилно ще си изкарат много хил. км. От линка даден от radotom е видно.
Ще доразвия това, което е писал колега по-горе.
Ако ти се е закъсал някой(или и двата тампона, държащи задното окачване към купето) ще чуваш тропане/блъскане при преминаване през неравности, особенно през трамвайни релси, които се подават повече над асвалта. Това можеш да си го провериш и сам по начина, който съм описал в тази тема, но на задните колела(независимо, че се отнася за преднцата):http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=39352&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Провери си и генерацията, като хванеш ауспуха(

Поне ще елеминираш някои от възможностите
Успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”