Проблем с двигател АБФ голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
adrenalin_93
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: GTI-ABF 1994
Контакти:

Проблем с двигател АБФ голф 3

Мнениеот adrenalin_93 » Чет 28 ное 2013 23:09

Здравейте колеги!
Та следния проблем,както се вижда от заглавието е в двигателчето на голфича.. Като го запаля и е студен работи на 3-4 цилиндъра мени ги постоянно,след като минат 10-15мин и загрее колата изчезва всичко и колата започва да работи напълно нормално,след като идва един момент примерно след 1 час каране на колата без спиране започва пак да ги мени по-същия начин.Първия път не знаех какво да направя и от уплаха угасих колата,изчаках 2-3мин. и се беше оправила.Случва ми се вече 3-4и пъти и не знам какво става.Далеч съм от вкъщи (студентче в Свищов) тук нямам много познати и нз към кой да се обърна.Евентуално последна фаза ще бъдат майсторите тук,но нямам много доверие на всеки 2ри да бърника по колата ми :(
Лека вечер и се надявам,някой да може да ми помогне поне малко с някакъв отговор!
:icon_sad :drunk

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Re: Проблем с двигател АБФ голф 3

Мнениеот boraks » Пет 29 ное 2013 6:57

За мен отговора е в ламбда сондата. Вроятно не работи добре вече, и докато сработи нормално ти прави тези мизерии. При мен беше същото докато не умря тотално и вече няма този проблем, но трябва да я смениш. Отиди на диагностика да я закачат и да ти кажат кое не работи.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 29 ное 2013 23:16

Пробвай с друга бубина !

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 30 ное 2013 14:54

не ги слушай или поне не като номер едно в нещата които трябва да направиш :

1. смени кабелите за високото от свещите до дистрибутора и централния до бобината вземи си истински на Beru около 60 лв мисля е комплекта , не ти си АБФ твоите са по дълбоки и са по скъпи
2. свещи смяна , провери и компресията провери за нагар по свещите
3. провери компютъра какво ще каже за грешки и нередности
4. виж ламбда сондата ама той компа ще си каже ако е за смяна , но и да я смениш директно няма да збъркаш дават и препоръчителна смяна на 160 х. км. лошото е че е 200 лв истинска а може и повече

Аз залагам само на точка 1. и мисля че всичко ще ти се оправи

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Съб 30 ное 2013 17:57

Абе пич що да не ни слуша, кой ти каза че на ламбдите им адват до 160000км къде го чете. Ти ква кола караш, абф или друго. Запознат ли си с болките на мотора, какво говориш глупости, точно бобината и ламбдата трябва да провери, от кабелите много рядко може а работи толкова зле, най-много леко да му прекъсва, и какво за свещите, толкова зле едва ли ще стане. На мен ми е ставало едно към 1 същото и затова му пиша какво да провери.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 30 ное 2013 18:46

Академичния съвет започна!Най-добре отиди на диагностика с мотор- тестер за изследване на запалителна система и прочетат за евентуални записани неизправности с кодочетец. Те няма да ти бърникат колата, а само да ти я проверят и ги помоли да ти напишат какво са открили(или дадат логфайл) и мога да те посъветвам. Само да ти прочетат "грешки" не е диагностика! Триенето на грешки не е ремонт!

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Съб 30 ное 2013 21:14

аз съм бивш собственик на АБФ в пасат.Моята го правеше тоя номер от конденз в дистрибуторната капачка.Смених я с палеца, после кабели за 180 лв и свещи НЖК за 60 лв и всичко се оправи.Но в един момент колата спря от само себе си, ей така докато си карах.Хайде и бобина 180 лв и колата литна.Не взимай всичко наведнъж, 1 по 1, но на тоя мотор му трябва ток за да върви.

Последна промяна от dimovip на Нед 01 дек 2013 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
adrenalin_93
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: GTI-ABF 1994
Контакти:

Мнениеот adrenalin_93 » Нед 01 дек 2013 18:01

Ще започна от свещите колега.. и след това ще видим натам.Благодаря много! :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”