Golf 3 при подаване на газ колата гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 при подаване на газ колата гасне

Мнениеот Apokalipsisa » Пон 25 ное 2013 8:12

Здравейте,проблемът се появи снощи когато имах работа в другия край на града и трябваше да ходя с колата.Да подчертая че валеше проливен дъжд и не мога да разбера дали нещо се е намокрило или е някаква аномалия по електрониката(тъй като днес сутринта беше спрял дъждът и пак ми направи тази мизерия).Сега ще опиша проблема - значи колата пали от раз няма грешка и точно тогава трябва да я изфорсирам за да превключи на метан(пали на бензин и автоматично превключва),но още щом докосна педала за газта и колата угасва мигновено.Паля отново и оставям да загрее,но оборотите постепенно падат докато не изгасен отново.Пак паля и пак давам газ но веднага изгасва(щом докосна педала на газта),докато изведнъж се оправя от само себе си и проблемът изчезва.Когато проблемът е налице ако паля колата с натиснат педал на газта,двигателят въобще и не стартира(само си върти стартера),пусна ли газта и веднага пали от раз.Та да подчертая че когато се оправи проблема,той не се проявява до следващото "изстиване" на колата(демек когато седи няколко часа,после пак се мъча).Та дайте предложения от какво естество може да бъде проблемът,че наистина много ме нервира.

Потребителски аватар
yashkow1
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 при подаване на газ колата гасне

Мнениеот yashkow1 » Пон 25 ное 2013 12:19

здр колега аз имам същия проблем момента мойта е газ/бензин но само на газ работи в момента. Та моят проблем е същия преди да вали нямаше му нищо но след като заваля изведнъж почна да ми прави проблема като го паля на място няма нищо като тръгвам почва да ми прекъсва и изгасва и сега момента изобщо не пали. Ти какво направи как реши проблема да ме съветваш какво да правя ако може !!!

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 25 ное 2013 12:52

Бобини за начало - и двамата :mhihi Вероятно напукване, влиза влага и прави проблем докато не изсъхне.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 25 ное 2013 13:21

Може бобина, може и капачка за делкото. С проба може да се установи кое е.

Apokalipsisa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Apokalipsisa » Съб 30 ное 2013 0:28

Само не бях пробвал да запаля на метан.Тази сутрин след много мъчене на бензин,реших да превключа на метан и запалих от раз.Щом натиснах газта,директно си изфорсира и нямаше никакъв проблем.Дори и при загрят двигател,колата си пали от раз на метан.Но на бензин положението е друго.Започвам да се замислям дали не заминава бензиновата помпа.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 30 ное 2013 8:34

няма налягане на помпата на бензина пробваи с смяна на бензиновия филтър но едва ли ще помогне много по скоро си за помпа ,има вероятност и дюзата да е запушена но е доста малък

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Съб 30 ное 2013 13:02

браво колегата над мен го е казал , бензинова помпа за смяна или тоците до нея се губят малко вероятно , но трябва да се провери .... точно такъв е симптома когато помпата е с почти крайно износен колектор тоест за смяна... А един въпрос като сте на газ всички при превключването спира ли ви се бензиновата помпата или си остава така да си работи докато не угасите двигателя , щото тогава е напълно закономерно да ви се е износила по бързо помпата

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Нед 01 дек 2013 21:19

И аз имам някакъв такъв проблем,обаче само когато е валяло или сега-зимно време.карам си и почва да прекъсва,натискам съединителя да отдели изфорсирам мотора и се оправя и така след 3 метра пак същото.... не знам от какво е .. а когато е сухо времето и жега колата е куршум...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”