Голф 3Стоповете не светят при плавно натискане на спирачката

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Голф 3Стоповете не светят при плавно натискане на спирачката

Мнениеот Sovere1gn » Чет 28 ное 2013 16:04

Здравейте съфорумци!

Имам следния проблем - при плавно натискане на педала на спирачката стоповете на Голфчето не светят. За 3-ка говорим. При рязко натискане всичко е ок. Първото, което ми дойде на акъла е стоп машинката на педала, дори из форума има теми свързани с нея, но все пак искам да питам дали проблема може да се крие и някъде другаде. Освен това ми интересува такава нова машинка колко струва, по възможност оригинална, защото доколкото разбирам се продават и заместители :)

Благодаря!

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: Стоповете не светят при плавно натискане на спирачката

Мнениеот ninkotv » Чет 28 ное 2013 16:37

Точно стопмашинката е. Контактните и пластини са износени или зацапани и затова само при рязко натискане сработва. Аз бих си взел от автоморга оригинална. Не е нещо, което дефектира често, затова ще те изкара доста време. На новите ментета им нямам доверие.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 28 ное 2013 17:18

Машинката не може ли да се разглоби и почисти? На новите и аз им нямам доверие, а от морга сигурно не е ползвана достатъчно дълго за да се окислят пластините и пак да не правят добър контакт. Струва ми се, че дори без да се разглобява, ако се натисне стотина пъти рязко с пръст и ще се оправи.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 28 ное 2013 17:19

Не е като да не дефектира често - аз поне и на трите коли съм сменял. Нова струва 10-20лв, втора употреба няма смисъл, защото на 20 години пластините просто са си износени.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 ное 2013 18:02

ktamen написа:Машинката не може ли да се разглоби и почисти?

Може - има нагар по пъпките . Но трябва да се има в предвид, че и пружината в машинката омеква .Сменях и после разглобявах - около 12 лв. взех от Тех Ко., но и нея разглобявах, че имаше малък ход и оставаха да светят стповете.Не ми се лепваше м-л да мястото на контакт на педал, че може да изпадне след време и затова я отворих и издърпах щифта.

@Iezekil -цената е с отсъпката

Последна промяна от kris11 на Пет 29 ное 2013 14:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 29 ное 2013 10:51

Моята се издърпва щифта,на зъби е и си го настройваш.Взех я 10лв. от морга,не вярвам нова да струва толкова при положение,че 6-7 лв. искат за бутончето на вратите...

Потребителски аватар
martinesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinesto » Съб 30 ное 2013 15:58

Колега,преди да почнеш да търсиш друга машинка,първо напръскай пластинките с контактен спрей.Аз имах същият проблем на голф 4.Почистих пластините,после спрея и всичко се оправи. :wink

Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sovere1gn » Пон 02 дек 2013 23:03

Ами, засега проблема е решен. Взех и аз от Тех-Ко една стопмашинка за 11 лева с отстъпката, и с още едно приятелче Голфър се завряхме един по един зад педалите да видиме каква е работата. Още преди да свалим оригиналната машинка разбрахме, че няма да ни върже, понеже новата (испанска някаква) нямаше почти нищо общо като конструкция ... като им знам на Тех Ко склададжийте, всичко е възможно (иначе са много точни като фирма, абсолютно не искам да им правя антиреклама :) то едва ли има голям склад в който да не получи грешка някога и т.н. ... в България).

Свалихме старата все пак да я видим какво представлява, но пък и WD нямах под ръка, не очаквах такова стечение на обстоятелствата. Както и да е, понатиснах копчето няколко пъти да го видя като ход какво прави, после нещо му се изсилих, натиснах го по-така ... каза цък и потъна с половин сант. Викам си на акъла едни неприлични работи ... поцъках го още малко, не се върна в начална позиция. Като опря ножа до кокала си викам дай да го дръпна поне в обратната посока да видя кво ще стане ... изцъка малко, но застана както трябва. Опиянен от успеха реших пак да го натисна по-силно да видя дали пак ще се прецака ... прецака се ... което между другото не знам дали е възможно да се получи при много рязко натискане на педала и оттам ефекта ще е да светят постоянно. После пак го издърпах и го мостирах обатно. Ефекта е поразителен - свети перфекто при плавно натискане, поне така като гледам точно както си го представям че трябва да бъде.

Единствено в процеса на работа ми даде фира платмасовата декоративна кутия, която седи зад волана, но като я гледам е давала фира поне още 3-4 пъти през годините. Интересен факт е, че се държеше само на едно винтче (за дърво), но не и личеше, не зееше и не дрънчеше ... да видиме сага как ще я майсторя нея.

Благодаря ви за отговорите. Надявам се да не се налага да пиша повече по този въпрос :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 02 дек 2013 23:14

Това потъване при силно натискане всъщност е саморегулирането. Монтира се излишно стърчащо напред и педала го връща в точната позиция. Трябвало е да го отворите и почистите. ВДто ми се струва, че не е чак толкова незаменимо, аз никога не съм го ползвал за нищо и все съм се оправял.

Sovere1gn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sovere1gn » Пон 02 дек 2013 23:43

Ще го следя няколко дни, ако трябва пак ще го сваля и ще го почистя ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”