Здравейте,от известно време насам когато натискам спирачките при по висока скорост се чува някакво адско виене че чак тръпки ме побиват.Забелязах че десния спирачния диск е придобил лилав отенък или по точно цвят на откален метал.при градско движение шум няма.накладките са ок,имат си достатъчно феродо да не стържат.Пълна мъгла ми е откъде идва този шум при спиране и защо.плииз хелп
P.S.колата е с ABS 4-канален,отзад е с барабани суперстранен
Г3 1.8 ААМ
Лилав спирачен диск,шум при спиране
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
вероятно накладките са "опечени" т.е. стари и е спирано с тях рязко с по висока скорост или нещо в тоя род което причинява резки температурни изменения->накладките стават твърди, износват диска и не спират ефективно.
смени ги. диска е чугунен и нищо му няма обаче ако не ги смениш ще го износят бързо.
след смяната се въздържай от рязко спиране и прекомерно натоварване първите 100-200 километра за да не стане пак така.
смени ги. диска е чугунен и нищо му няма обаче ако не ги смениш ще го износят бързо.
след смяната се въздържай от рязко спиране и прекомерно натоварване първите 100-200 километра за да не стане пак така.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич, сменяй накладки, аз така на моя Г3 (ABS) 1.8 имах същия проблем, просто се бях набутал с некви шитави накладки дето бяха по яки от самите дискове, феодото(ако мога така да го нарека на тези въпросните) не спира ами се плъзга по самия диск все едно желязо в желязо и колата не спира добре и дисковете посиняват от "топло" сменяй дискове и наклдаки щото тея вече са се изкривили яко....вземи нещо по марково дори и да е по скъпо, разрови се из форума за подобна тема, аз карам с Bendix за повече инфо виж: www.kanex.bg
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”