съвет от притежателите на Голф 3/венто. Какво да си взема...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

съвет от притежателите на Голф 3/венто. Какво да си взема...

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 11 мар 2007 14:41

Здравейте. Изправен съм пред дилемата какво да си купя, трябва ми още една кола,но по-малка от пасата. Останах приятно изненадан от марката и реших пак на нея да разчита.
Колебая се между Голф 3 и Венто, но като цяло клоня повече към голфа. Чувам че вентото много гниело, това вярно ли е или са някви слухове измислени от опелджиите?
Другата дилема е двигателя... не искам бегачка, гоня максимално нисък разход. Колебая се между 1,4mi,1,6mi и 1,8mi. като фаворити са ми 1,4 и 1,6. Държа да е моноинжекцион, от гледна точка на по-лесното пригаждане към пропан-бутан.
Чета по форума Ви че 1,6 бил по-скъп като подръжка, това вярно ли е?
Другото е че искам двуврат, защото се движа сам или с още един човек. Има ли някакъв недостатък на двувратите голфове ,който да ме накара да си взема такъв с 4 врати.

Ами това е горе долу, чакам компетентните Ви мнения, защото знам че ще ми помогнете. Благодаря Ви предварително.

Като цяло на кратко май клоня към 1,4mi двуврат голф 3.
Кажете си мнението или ми дайте други предложения.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 11 мар 2007 14:47

Къде ще караш колата предимно? Щото на магистралата се мъча бая докат набера, еле гледай па да е натоварена...но немога да се оплача от разход. От мотор до мотор има разлика...сега лично бих избрал 1.8 ABS мотора (пусках анкета, кой е най-добрия мотор, етотук). А относно дали венто или голф - сам си решаваш, което намериш по-читаво него взимай.

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Нед 11 мар 2007 14:51

На двувратите голфове не им харесвам само това,че при скорост 130 ,140 км.ч вратите започват да издават някакв гаден шум.Незнам,аз поне на колкото двуврати голфове сам се возил всичките издават този шум.Иначе според мен голф 1.8 си вземи.Няма да ти гори кой знае колко повече от 1.4 ,1.6.И а малкия мотор на газ гори горе-долу колкото 1.8.Е на градско ще е по-икономичен разбира се.

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Нед 11 мар 2007 14:52

buFka написа:Къде ще караш колата предимно? Щото на магистралата се мъча бая докат набера, еле гледай па да е натоварена...но немога да се оплача от разход. От мотор до мотор има разлика...сега лично бих избрал 1.8 ABS мотора (пусках анкета, кой е най-добрия мотор, етотук). А относно дали венто или голф - сам си решаваш, което намериш по-читаво него взимай.

Напално сам сагласен с теб,че 1.8 ABS е най-сполучлив.Много е корав този мотор.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 11 мар 2007 15:11

е моя е такъв 1,8 ABS на разход бива има голям въртящ момент при ниски обороти и с това леко купе просто е страхотен.върви нормално не се чуди на байр накъде да тръгне в сравнение с 1,4 и 1,6 на 5скорост може да си караш спокойно с 50км/ч. с две думи търси си с такъв мотор газовата е към 400лв, ловато подръжката му е евтина!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 11 мар 2007 15:12

titi28 написа:е моя е такъв 1,8 ABS на разход бива има голям въртящ момент при ниски обороти и с това леко купе просто е страхотен.върви нормално не се чуди на байр накъде да тръгне в сравнение с 1,4 и 1,6 на 5скорост може да си караш спокойно с 50км/ч. с две думи търси си с такъв мотор газовата е към 400лв, ловато подръжката му е евтина!

1.8 АБС - това е двигателят!Подкрепям абсолютно мненията дотук.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 11 мар 2007 15:18

Един глас за Венто :D Навремето като се чудех какво да взема тотално отписах голфа,тъй като разлика в цената нямаше,а Вентото е по-стабилно на пътя,има по-добра возия и предостатъчен багажник :) Това за гниенето - не съм съгласен,всичко опира до подръжка,щото съм виждал и изгнили Ауди-та :wink: Но пък най-добре да обиколиш и да търсиш добра кола,без значение дали е Голф или Венто,важното е на теб да ти хареса :)

Потребителски аватар
Iv0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv0 » Нед 11 мар 2007 18:43

колега можеш да помислиш и за за нещо средно м/у голф и венто т.е. Variant .Някой може да те убеждава че бил грозен,да им се чудиш на артистизма!Азмога да опиша Варианта само така : Згодна колица!!!
А иначе ABS/ADZ и какъв е смисъла от двуврата кола, освен че като нова е по-евтина!?

valkatamake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkatamake » Нед 11 мар 2007 20:40

titi28 написа:е моя е такъв 1,8 ABS на разход бива има голям въртящ момент при ниски обороти и с това леко купе просто е страхотен.върви нормално не се чуди на байр накъде да тръгне в сравнение с 1,4 и 1,6 на 5скорост може да си караш спокойно с 50км/ч. с две думи търси си с такъв мотор газовата е към 400лв, ловато подръжката му е евтина!

Аз съм с 1.6 101коня и на 5та карам спокойно дори с 40км/ч . тука до голяма степен играя и скоростната кутия ..

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 11 мар 2007 20:49

На двувратките купето по носи на усуквания(малко по здраво е) като -мога да кажа стани да седна,и поувисване на вратите след време,също и синдрома на 2те врати трябва малко по силно да затваряш(правят налягане) аз лично карам 2ка двувратка по ми харесва от 4те врати.А за мотора по добре по голям защото винаги имаш запас от мощност който не е задължително да използваш но като тръгнеш в баир с 4ма в колата се усеща нуждата на някоя друга коска сила при по малките мотори. На 1.4 примерно може да се даложи и до 3та да слезеш да изкараш някое нанагорнище. Все пак което ти легне на сърце него вземай. :D

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Нед 11 мар 2007 21:29

Ако си вземеш Голф 3 най-добре е да е с 4/5 врати,поне аз съм с такъв и съм доволен,от колкото стани да седна,а за Вентото си мисля,че не е чак толкова голяма разликата с Пасата ти от гледна точка на багажника(доста по-голям е от на 3-ката),щото така или иначе си стърчи на зад.Та всичко зависи за къде ще го ползваш(в града или извън него),но за града определено е по-добре 3-ката от гледна точка на паркирането.За двигател от бензиновите не мога да ти похваля някой,понеже карам DIESEL,в което голямо предимство има за градско каране.
Успех с търсенето! :D

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 11 мар 2007 22:02

valkatamake написа:

Аз съм с 1.6 101коня и на 5та карам спокойно дори с 40км/ч . тука до голяма степен играя и скоростната кутия ..
колега чети хубаво колегата се е ориентирал към моноинжекция по лесно се газифицира и по евтино се подържа!за пълната инжекция всички са на ясно за какво става на въпрос пишем за моно!

valkatamake
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valkatamake » Нед 11 мар 2007 22:40

Извинявам се

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 11 мар 2007 23:36

1.8 ABS-колата ми беше карана идиотски от италианци,но въпреки това е издържала и сега върви(след съответните корекции,изненадващо лесни за извършване!-смених около 25 детайла)като луда.С газово BRC е(монтирано в Италия пак със нечии несръчни ръце!),но няма разлика във вървенето на газ и на бензин.Пушка е!И въпреки ,че ми побеляха косите докато направя всичко да ми хареса сега не я давам за друга!Разход в момента на газ 10/100 градско и то при здраво каране!
Само 1.8 ABS!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Нед 11 мар 2007 23:48

И аз да кажа.Преди 1 година си купих голфа - ABS и да си призная знаех че як голфа ама чак толкова.И година по късно съм доволен.И се готви за яко каране. :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”