Голфа ми е като спънат
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Голфа ми е като спънат
Голф 3 мотор АЕК 1.6 101к.с пълна инжекция Мotronic. За какво става дума: Докато е студена си върви перфектно, пали без проблеми ( на 2-3 оборот ). И все пак дори и като загрее няма този ряз, какъвто очаквам да има. След като натисна газта дори рязко, като че ли някой я спъва, и след известно зачудване тръгва както трябва. Много е кофти особено на кръстовище, когато искаш да се измъкнеш а не може да реагира моментално. Интересно , че този ефект не е толкова рязко изразен докато е студена, като почне да згарява си е жив ужас, и след като загрее напълно горе долу нещата се пооправят, но някак си не ми харесва. Преди имах Голф2 1.6 карб. но нямах проблеми с "изрязването".Иначе влезе ли в обороти 2000-3000 колата си върви. Всяка идея ще ми е от полза.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Братле имах късмет да карам кола с този мотор и мога да кажа че е почти перфектен. Определно реагираше мигновенно и не усещаше изобщо тежестта на колата. Значи ясно имаш някакъв проблем според мен. Иди едно елконче няква центровка да видят делко мелко, ъгъл едно друго там те си знаят момчетата. Предполагам като е студена мята по обогатена смес и нямаш проблеми заради това. Знам че не ти помагам много ама наистина може да са доста неща и не на последно място бензина който слагаш ама едва ли.......
май не помогнах изобщо а само празни приказки казах...хм хрумва ми един потенциалометър, който играе точно роля при рязко подаване на газ.......ама нека колегите да направят предположения и ще мислим

Последна промяна от chefito на Съб 05 мар 2005 23:36, променено общо 1 път.
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко е сменено :горивен филтър , свещи . На осцилоскопа свещите работиха идеално. Изчерпах всичко без компютър. Мисля си за ламбдата, но без комп какво мога да направя. Гледам в Autodata някакви осцилограми на някакви пинове , но това трябва при някой майстор а такива в моя град явно липсват. Ще трябва за една диагностика да идвам до София.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”