дразнещ шум от койловър - голф 3
дразнещ шум от койловър - голф 3
колеги, много гадно почуква като карам по павета или някви други леки неравности, на легнали полицаи и по-големи неравности не се чува. Като седна на багажника и хвана стержаните на койловърите дето се подават в купето и клатя колата и се усеща лек луфт придружен с тва дразнещото чукане, смених тампоните на амортисьорите и тези на моста, без подобрение, свалих койловете нямат някви дефекти те са си и нови още де.. от 2та се чува еднакъв шум и луфт. Скоро возих един приятел, който като го чу и каза, че на полото му го има същото чукане(той е само с някви спортни пружини не с койлове). Ако някой има идеи да споделя, че се побърквам вече
- icotoooo
- Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
- Двигател:
Re: дразнещ шум от койловър - голф 3
Пробвай да наместиш двата края на пружините (малката и голямата) в срещуположни посоки.Иначе се получава едно усукване и пластмасовата втулка между пружините опира в резбата на койл-а.Дано съм обяснил добре и ме разбереш.И дано по този начин се реши проблема,както при мен

Ще пробвам колега, ама ме съмнява, понеже тоя авер с полото не е с койлове т.е. няма по 2 пружини а гадния шум е идентичен, но все пак ще пробвам, мерси 

- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
icotoooo написа:Пробвай да наместиш двата края на пружините (малката и голямата) в срещуположни посоки.Иначе се получава едно усукване и пластмасовата втулка между пружините опира в резбата на койл-а.Дано съм обяснил добре и ме разбереш.И дано по този начин се реши проблема,както при мен![]()
Точно това е проблема.Случвало ми се е много пъти след баране на койловете.Сега им хванах цаката как трябва да са и си ги намествам.
И на приятели съм оправял този "проблем"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”