въпрос за жилото на съединителя на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

въпрос за жилото на съединителя на голф 3

Мнениеот Ico_kj » Вто 10 дек 2013 12:42

Здравейте колеги имам голф 3 АБУ 1.6 75 коня и преди няколко дни смених скоростната кутия CWU и сложих CHL но се появи проблем с жилото на съединителя не остедя много добре и немога да превключвам от 1 на 2 и 3 както и по обратен ред от 3 на 2 усеща се 4е самия съединител не отделя добре и скоростите хъркат, маистора свали втори път скоростите и каза 4е имало разтояние 1 см разлика между двете кутии и неможело лагера добре да притиска притискателя, след като я опражи ми каза 4е феродото било сложено на обратно и сега уж всичко е наред, но както споменах сега се появи този проблем с жилото, самото жило е саморегулиращо и на него беше подложена зярана гайка явно за да обира луфта и да се сменят скоростите както трябва, при което аз нямах проблем с старата ми скоростна кутия, отидах и взех друго жило от една автоморга същото като моето но след няма и 10 км и то започна да прави проблеми и неможех да вклучвам скоростите както казах от 1 до 3 ги няма никакви а 4 и 5 няма проблем там. Сега преди малко си купих друго жило НОВО от магазина но е малко по дълго от моето със около 10 см. моето е дълго 92 см а това НОВОТО е около 10см малко по дълго, Въпросът ми е дали ще има проблем ако е малко по дълго понеже моето е слагано явно от друга кола защото и скоростната кутия не беше оригиналната и старото жило е слагано и преправяно а в магазина като кажа жило за голф 3 и ми дават само такива дълги които са около 104 см? проблем ли ще е при монтирането жилото да е малко по дълго от това което е моето при положение 4е е също за Голф 3 ? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за жилото на съединителя на голф 3

Мнениеот Ico_kj » Вто 10 дек 2013 18:30

Проблема е решен. и нека сам да отговоря на въпроса поставен от мен... дали става по голямо жило? СТАВА :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”