ръчната блокира от най малкото голф 3
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
ръчната блокира от най малкото голф 3
Колеги помогнете сега в студа като дръпна ръчната за единзавой примерно е такс да ми стане кеф на душата и ръчната май блокира лоста седи хлабав до мястото където захваща 2-ри зъб на ръчната сега как да я освободя и как да оправя проблема защото това е нереално тъпо от дърпане за 2-3 секунди да блокира
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: ръчната блокира от най малкото голф 3 ПОМОЩ!!!
Ами бронята на жилото ти е напукана и сигурно има вода в нея
И се сещаш защо го прави в студа
Смяна трябва..

- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Ще трябва да легнеш под колата и да се опиташ да дръпнеш броните на жилата за ръчната ,ако имаш помощник се редувате -той дърпа лоста на ръчната и освобождава,след това ти от долу дърпаш жилата.Може да се опита да се пръсне с WD 40,дано се раздвижи по-лесно.
Като не ползвате тази спирачка ,много често вътре навлиза вода и жилото ръждясва и блокира в бронята.
Като ги раздвижиш ,започни по-често да ползваш ръчната спирачка и няма да имаш този проблем !
Като не ползвате тази спирачка ,много често вътре навлиза вода и жилото ръждясва и блокира в бронята.
Като ги раздвижиш ,започни по-често да ползваш ръчната спирачка и няма да имаш този проблем !
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Вкарвай на топло някъде
нема смисъл да се въргаляш под нея в студа или върви на автомивката и пръскайте с вряла вода (кажи на мияча да усили температурата до край и го черпи един чай).

- martincho
shotik написа:Ще трябва да легнеш под колата и да се опиташ да дръпнеш броните на жилата за ръчната ,ако имаш помощник се редувате -той дърпа лоста на ръчната и освобождава,след това ти от долу дърпаш жилата.Може да се опита да се пръсне с WD 40,дано се раздвижи по-лесно.
Жилата ги смених преди година и половина а ръчната да ти кажа сияползвам мн често сега от 3 седмици не я ползвах мн мн заради студа. Някой има ли снимка да ми покаже какво представлява тая броня на жилото
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Тaм където се движи жилото ,с което е облечено се нaричa броня 

-
- Автомобил:
- Двигател:
martincho написа:shotik написа:Някой има ли снимка да ми покаже какво представлява тая броня на жилото
Въжето на ръчната представлява жило(стоманено гъвкаво въже),което се движи в броня (стегната спирална пружина) и отгоре има защитна пластмасова обвивка.
Ако някъде се спука пластмасата,там влиза вода,която прави ръжда на бронята и жилото блокира.
Идеята на колегата с горещата вода не е удачна,защото после трябва цяла зима на топло да я държиш,че ще замръзне съвсем при тия температури.По-скоро ако имаш удобство да нагрееш въжето със сешоар или пистолет за горещ въздух (внимавай да не нагрееш резервоара и да стане...).Впрочем,може и накладките да са замръзнали/блокирали.Успех!
- martincho
bbdraganov написа:martincho написа:shotik написа:Някой има ли снимка да ми покаже какво представлява тая броня на жилото
Въжето на ръчната представлява жило(стоманено гъвкаво въже),което се движи в броня (стегната спирална пружина) и отгоре има защитна пластмасова обвивка.
Ако някъде се спука пластмасата,там влиза вода,която прави ръжда на бронята и жилото блокира.
Идеята на колегата с горещата вода не е удачна,защото после трябва цяла зима на топло да я държиш,че ще замръзне съвсем при тия температури.По-скоро ако имаш удобство да нагрееш въжето със сешоар или пистолет за горещ въздух (внимавай да не нагрееш резервоара и да стане...).Впрочем,може и накладките да са замръзнали/блокирали.Успех!
Ами вчера един фр като блокира първия път залегна и с ключ за гуми чукаше по някакво уше маио ръчната отпусна и аз май го видя това уше дето е хванато жилото ама не знам на къде да го напъвам на зад към задната промя ли да го дърпам или напред да го бутам
- Anonymous88
- Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
- Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH
Колега да споделя аз как си решавам/решавах(сега имам МК4 и е мн разглабане и не ми се занимава
)
Преди на Вентото и Сеата преди да застуди конзолата и пръсках със спринцовка спирачна течност в броните на жилата и раздвижвам,свалям барабаните и почиствам с ВД 40 механизъма за ръчната,също задължително всички Ключалки обилно окъпани със спирачна течност,уплатненията пръскам със силиконов спрей.
Колите ми са спали навън на открито проблем никога не съм имал с отключване,отваряне на врата,капак или багажник и ръчната винаги ми е опъната по цяла нощ (навик
)

Преди на Вентото и Сеата преди да застуди конзолата и пръсках със спринцовка спирачна течност в броните на жилата и раздвижвам,свалям барабаните и почиствам с ВД 40 механизъма за ръчната,също задължително всички Ключалки обилно окъпани със спирачна течност,уплатненията пръскам със силиконов спрей.
Колите ми са спали навън на открито проблем никога не съм имал с отключване,отваряне на врата,капак или багажник и ръчната винаги ми е опъната по цяла нощ (навик

- martincho
Аз се чудя това палче дето е захванато жилото за него дали да не го напръскам с вд40 защото маи от него идва проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мартинчо да поясни дали е с дискове или барабани отзад.А ако иска да си оправи изцяло проблема,то без сваляне на гумите поне и залягане-няма да стане.
Най добре е да се откачат жилата на ръчната и да се прецени-те ли задържат в бронята,или в друго е проблема.За барабанни спирачки съм имал проблем със задържане на "рейката" за ръчната-точно в занитената сглобка около която се върти това лостче..наложи се да сваля челюстите(ама преди това барабаните с лагерите) и 30 минути да раздвижвам и обилно да оливам с ВД40,масла разни..
Дано при дискове да е по-лесно...
Най добре е да се откачат жилата на ръчната и да се прецени-те ли задържат в бронята,или в друго е проблема.За барабанни спирачки съм имал проблем със задържане на "рейката" за ръчната-точно в занитената сглобка около която се върти това лостче..наложи се да сваля челюстите(ама преди това барабаните с лагерите) и 30 минути да раздвижвам и обилно да оливам с ВД40,масла разни..
Дано при дискове да е по-лесно...
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: ръчната блокира от най малкото голф 3
При дисковете е елементарно,явно колегата е с дискове.При тях палеца за който се държ жилото е от вън,тоест от вътрешната страна.Просто ляга,хваща го и го дръпва назад,към задницата на колата.Явно задържа жилото.Единственото побългаряване което може да се пробва е да навие още една пружина върху първата.Или не трябва просто да я ползва в студено време,но рано или късно ще се сменя.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Re: ръчната блокира от най малкото голф 3
Ако жилата са ОК, проблема е в апаратите. Лостчето, което е механизма за ръчната спирачка има семеринг, който с времето си отива. Влизат вода и всякакви лайнярщини, механизма корозира и движението му е затруднено. Проблема се решава с РЕВИЗИЯ НА АПАРАТИТЕ, не с чукане и опъване на пружини!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”