Венто 1.9 тд - Скоростомера седи на нула
-
- Автомобил:
- Двигател:
Венто 1.9 тд - Скоростомера седи на нула
Колеги нещо ми отказа само скоростомера седи на нула а километража отдолу отброява значи според мен е само скоростомера нещо заминал някой да има представа накакъв принцип е или схема за венто 1.9 тд с една букса е километража поне така мисля
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Re: Венто 1.9 тд - Скоростомера седи на нула
След като дигиталния отчита, значи получава сигнал от буксата на скоростната кутия (тази по-напред, другата е за задната скорост) и проблема остава да е в задвижването на стрелката.
Ако си го отварял - може да се е разместила само стрелката - с леко натискане може да се оправи, иначе - нещо по управлението на стрелката... По-запознатите да кажат, моето го отварях само веднъж да сменя две лампи на осветлението.
Ако си го отварял - може да се е разместила само стрелката - с леко натискане може да се оправи, иначе - нещо по управлението на стрелката... По-запознатите да кажат, моето го отварях само веднъж да сменя две лампи на осветлението.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Изобщо ли не помръдва стрелката? Вдигни колата на крик и опитай на 1-2 предавка с малко газ,дали ще се клати леко стрелката! Ако не си пипал таблото,може да се е повредило моторчето на скоростомера!Вътре има много финни пластмасови зъбни колелца на редуктора.Може някое да се е спукало ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега МЪРТВА е стрелката ;) немърда ама километтража ми отчита не е моторчето на скоростната кутия нещо в таблото е ако някой е отварял викам да каже нещо 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ами аз точно за моторчето(степ-двигател,би-полярен
) в таблото ти обяснявах! То в кутията,моторче няма изобщо! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да де другото е датчик..... някой дали го е отварял моторчето ако знае или има схема
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”