Трудно пали студена VW Golf 1,9 TDI PD 131к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yochcov
Автомобил: VW Golf
Двигател:

Трудно пали студена VW Golf 1,9 TDI PD 131к.с.

Мнениеот yochcov » Пет 20 дек 2013 14:21

Здравейте първо искам да отбележа, че съм прочел куп теми и на майстор ходих и файда няма, та колата е 1,9 TDI PD 131к.с. код: ASZ 2001г. Симптомите са следните при паленее студена подгрява си всичко и въртя 6-7-8 оборота нищо, втори и след това на трети път така и винаги пали след третия. При 2 подгряванета и изключване без да въртя на третото директно си пали, но при по малко от 3 посгрева пак си почва якото въртене и не пали. Акумулатора е сменен като в сервиз пробваха и закачиха още един към моя и пак така си върти. Почистени са му клемите и масата към купето и двигателя. Сменен още горивен филтър, една свещ имах за смяна и тя е сменена, имах грешка от температурния датчик дето е до подгрева на антифриза и той е сменен. Релето е ок, но за всеки случай пробвах и с друго здраво пак не пали. Помпата откъм резервоара си се чува също при завъртане на ключа. Това го прави само когато е студена и като я карам и стои 4 часа също е така. Когато е топла и дори 2 часа след каране пали без проблем. Дори с трудното и палене като запали започва да си работи както трябва без притрисане без нищо, само си изпушва отзаде синьо, но това предполагам е от натрупаното гориво. От всички неща които съм изчел като проблем само несъм ходил да ми правят центровка, та за идеи и препоръчване на майстори около Несебър ще ви бъда безкрайно благодарен. Знам във Варна читави, но това става сложно защото трябва да ида там да оставя колата пред сервиза и чак на сутринта майстор да я гледа студена.

Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Re: Трудно пали студена VW Golf 1,9 TDI PD 131к.с.

Мнениеот pacoboy » Пет 20 дек 2013 14:51

Свещи колега? :rolleyes

Потребителски аватар
yochcov
Автомобил: VW Golf
Двигател:

Мнениеот yochcov » Пет 20 дек 2013 16:34

Колега, имах една за смяна и е сменена и 3 пъти ги проверявам вече ок са.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 20 дек 2013 16:38

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”