Колеги , закъсахме го с един голф 4. На голфчето на приятел на му светят стоповете.
Тръгнахме първо от крушките- ок са.
Стоп машинка ОК е.
Свети АБС-а - предполагам като няма връзка със стоповете и свети, при пасат Б5.5 като откачиш буксите светват абс и есп лампи на таблото.
Гледахме бушона, изгорял. Сменяме го и тук става интересно. Със слагането му изгаря ?!?!?! Викам си скапан бушон, айде втори, трети , четвърти, гори веднага.
Свалихме платките на стоповете да не би да има късо, всичко изглежда наред, при откачени платки сменяме бушона за да видим без платки дали ще има ток до буксите, да знаем , да не би случайно платките да са окъсили. Отново същото, без платки със слагането на бушоно той изгаря ?!?!?
Няма теглич, няма преправяно по инсталациите.
Помислих си има някъде някоя от декоративните пластмаси да е хваната с винтче и да са прерязали кабелния сноп в праговете, но там интервенции нямаша.
Пробвахме да направим диагностика, да ама не, на буксата няма никакъв сигнал ?!?!?! Кабела не светва изобщо, свалихме буксата от централната конзола да видя има ли окабеляване отзад, всичко си е ок, няма интервенции.
А сега де ?!?! някой някаки идеи ?
Няма стопове на Голф 4, свети АБС завъртян проблем-решено!
Няма стопове на Голф 4, свети АБС завъртян проблем-решено!
Последна промяна от DoH_KuXoT на Пон 23 дек 2013 18:31, променено общо 1 път.
- ninkotv
- Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
- Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]
Re: Няма стопове на Голф 4, свети АБС много завъртян проблем
Аз бих направил така: Първо проверявам кой цвят кабел е за стоповете и го прекъсвам при таблото с бушоните. След това с пробна лампа закачам към маса и към прекъснатия кабел от бушоните и като се натисне спирачката трябва да светне лампата. Това ще рече, че късото съединение е някъде нататък по кабела. А ако не светне, значи късото е преди пробната лампа. Ако късото е някъде в шлауха, няма откриване и ще трябва да се изведе нов кабел до стоповете. Имах подобен случай с кабела за помпичката на чистачките и направих точно така, нов кабел запоен след бушониерата.
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
колата има ли 3-ти стоп?
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Я дръпнете отзад при лявата колонка пластмасата дето е на задния колан. Под нея ще видите 3 букси, които са за вратата на багажника - изключете ги и пробвайте дали има проблем.
Ако не изгори бушона, мисля, че ти е ясно от къде е проблема.
п.п Забравих да кажа, при дизелите - при изгоряла крушка, започва да мига лампата за подгряване. За АБС-а лампата не е вързана със спирачките.
п.п Забравих да кажа, при дизелите - при изгоряла крушка, започва да мига лампата за подгряване. За АБС-а лампата не е вързана със спирачките.
ninkotv написа:Аз бих направил така: Първо проверявам кой цвят кабел е за стоповете и го прекъсвам при таблото с бушоните. След това с пробна лампа закачам към маса и към прекъснатия кабел от бушоните и като се натисне спирачката трябва да светне лампата. Това ще рече, че късото съединение е някъде нататък по кабела. А ако не светне, значи късото е преди пробната лампа. Ако късото е някъде в шлауха, няма откриване и ще трябва да се изведе нов кабел до стоповете. Имах подобен случай с кабела за помпичката на чистачките и направих точно така, нов кабел запоен след бушониерата.
ще го пробваме колега , благодаря!!!
williams_vn написа:колата има ли 3-ти стоп?
да, и той не свети
6669 написа:Я дръпнете отзад при лявата колонка пластмасата дето е на задния колан. Под нея ще видите 3 букси, които са за вратата на багажника - изключете ги и пробвайте дали има проблем.
Ще погледна и тези букси, те ако са за врата на багажника значи ако не изгори бушона че има проблем в инсталацията във вратата или в третия сто нали така ?
При моя пасат Б5.5 2002 - бензин, при изключване на буксите на двата стопа и запалване на двигателя лампатана ABS и ESP и се задейства звукова сигнализация.
- 6669
При 4ките, лично съм установил - изключваш двата стопа и започва третия стоп да свети като габарит и спирачка, в същото време мига лампата на подгряването.
Според мен проблемът ще се окаже в прекъснати кабели към вратата на багажника - кабелите на 3тия стоп, провери това което ти написах. Правилно си се сетил
Според мен проблемът ще се окаже в прекъснати кабели към вратата на багажника - кабелите на 3тия стоп, провери това което ти написах. Правилно си се сетил

6669 написа:При 4ките, лично съм установил - изключваш двата стопа и започва третия стоп да свети като габарит и спирачка, в същото време мига лампата на подгряването.
и аз почвам на там да клоня, до неделя сме пауза, че не остава време след бачкане, в неделя ако имаме развитие ще пиша

имаме развитие :) стоповете са подкарани с откриването на късо съединение в кабелния сно на сгъвката на вратата на багажника. OBD - то се оказа, че има отделен бушон в бушониерата който липсваше. Прочетохме грешката на ABS -датчик предна лдясно колело. Общо взето всичко вече е ок. Благодарско на всички .
- 6669
Re: Няма стопове на Голф 4, свети АБС завъртян проблем-решен
Куцо място си е сгъвката на багажника на всички модели.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”