Здравейте колеги,
От известно време насам започна да се чува доста странен шум от двигателя на колата ми - става въпрос за нещо като тик-такане на часовник.
Звукът не е много силен и когато колата е в движение изобщо не се чува (не знам дали изчезва или просто е по-шумно). При престой на на място, обаче, шумът е ясен и отчетлив. Гледах под капака, но не виждам нищо нередно. Не е възможно, обаче, и да си въобразявам, защото карам колата от доста време и определено това е нещо ново.
Пропуснах да кажа, че шумът се чува само при загрял двигател.
Двигателят е AFT, 1,6, 101 к.с.
Вероятно в неделя ще пътувам до Банско с колата и ще сте ми много полезни, ако ме ориентирате какъв би могъл да е проблемът.
VW Golf 3, 97 г. - Странен шум от двигателя
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: VW Golf 3, 97 г. - Странен шум от двигателя
Повдигачите издават подобен шум, но пък при тях е характерно да почукват докато се напълнят - при запалване, и до 20-30сек работа примерно.
Направи един клип за да е ясно, какъв точно е звука.

Масло за смяна с качествено, губи си вискозитета като загрее.Шума и от повдигачите защото не могат да се напълнят.Това е моето мнение без да чуя колата, а и виж дали има масло в колата.Другите варианти са или счупени повдигачи или понижено налягане на маслена помпа.Аз бих заложил на смяната на маслото.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Да не е с газов инжекцион?
- boichopavlov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSX 2006
Тиктакането е от клапана за вентилация на резервоара - почти съм убеден. Намира се отдясно и от него тръгва един гумен маркуч към дроселовата клапа.
Позиция 1!
Позиция 1!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твърде възможно е да е от маслото, защото е за смяна и освен това има някакъв малък теч отнякъде и се налага от време на време да се долива.
А относно клапата за вентилация на резервоара, не би ли трябвало винаги да го има този шум тогава?
Ще се опитам пак да локализирам откъде идва шумът.
А относно клапата за вентилация на резервоара, не би ли трябвало винаги да го има този шум тогава?
Ще се опитам пак да локализирам откъде идва шумът.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”