Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно? РЕШЕНО!!!
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2E 1994
Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно? РЕШЕНО!!!
Накратко, като позагрее колата(стрелката показва 70°) пипам двата маркуча дебелите и единия си е топъл а другия студен, сменях датчика за температура този с жълтия пръстен на тройника и промяна няма, пак си показва 70°(горе долу) :). Струва ми се че е уреда на таблото. Има ли вариант само него да сменя с нов или ново табло 

Последна промяна от Ombre1 на Чет 05 дек 2013 22:46, променено общо 2 пъти.
Re: Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно
колега и аз имамх същия проблем при мен се оказа датчика прави проблен сега съм с 2 датчика на единия ми показва 90 градуса като преместя на другия стават 70 градуса
Ombre1 написа:Накратко, като позагрее колата(стрелката показва 70°) пипам двата маркуча дебелите и единия си е топъл а другия студен, сменях датчика за температура този с жълтия пръстен на тройника и промяна няма, пак си показва 70°(горе долу) :). Струва ми се че е уреда на таблото. Има ли вариант само него да сменя с нов или ново табло
Ама това не ти ли говори за много ниска температура зада се отвори термостата?А това дали не е истинската температура?Тази която показва уреда на таблото!
-
Малко непълен е бил първият ми пост, сега забелязах. Значи сега направих следния експеримент, запалих колата и постоянно пипах двата маркуча(как само звучи) и наблюдавах стрелката на таблото. Когато стрелката достигна 75° долния маркуч стана топъл. Изчаках още 5мин но стрелката не помръдна от 75°. Или термостата е прецакан и отваря на 75° или колата е достигнала 90° и таблото не показва вярно. Поправете ме ако греша или изпускам нещо :). Ако съм на прав път как да разбера кое от двете не работи правилно?
-
PLAMEN2E написа:колега и аз имамх същия проблем при мен се оказа датчика прави проблен сега съм с 2 датчика на единия ми показва 90 градуса като преместя на другия стават 70 градуса
Пробвах с друг датчик, нормално работещ и пак показва същите градуси :)
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
Re: Голф 3 2Е уреда за температура показва грешно?
Загрей я до включване на перката / тя се пуска от друг датчик/ и виж показанието на температурата.
Колегата Владо е прав ,но едновременно електронно диагностирайте колата.Електронния блок на мотора вижда температурата от друг датчик различен от този на таблото.Наблюдавайте и сравнявайте - ако се разминават значе таблото и линията му до датчика за ремонт!Абе направо си за специалист , че стана сложно.
-
Искате да кажете че когато перката се включи колата е достигнала 90° в големия кръг на охлаждане? Т.е. в този момент уреда на таблото трябва да показва 90°?
- tokercho
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: AJQ
Аз и още един колега имаме същия проблем...помислих си че държи 70 градуса защото термостата е дал фира,но сложих чисто нов и пак е на същите градуси...Термостата специално го взех да отваря на 87 градуса..
-
Такааа, днес запалих колата пипах и двата маркуча, горния стана топъл долния си държеше студена температура. Когато колата достигна 75°(съдя по стрелката на таблото) термостата отвори и долния маркуч бързо достигна температурата на горния(стана горещ). Стрелката на таблото не помръдваше(75°), изчаках още 5 мин., като през това време леко подавах газ с ръка на жилото и наблюдавах перката. Малко след 5-тата минута перката се завъртя. Идеи?
П.С. Тая перка на колко градуса включва?
П.С. Тая перка на колко градуса включва?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
На датчика на радиатора би трябвало да пише на колко градуса включва перката.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Перката ти включва след 90 градуса, ако не се лъжа или 93 или 95! Това е 1-ва степен на перката! 2-ра степен се пуска при положение, че 1-ва степен не може да охлади, и температурата минава 100 градуса, тогава се пуска 2-ра степен!
Според мен ако термостата отваря и после пуска перката, виж какво показва таблото, ако е пак 75 градуса, значи таблото не показва вярно! Не вярвам, перката да ти се пуска на 75 градуса
Според мен ако термостата отваря и после пуска перката, виж какво показва таблото, ако е пак 75 градуса, значи таблото не показва вярно! Не вярвам, перката да ти се пуска на 75 градуса

-
my heart iS iCe написа:Перката ти включва след 90 градуса, ако не се лъжа или 93 или 95! Това е 1-ва степен на перката! 2-ра степен се пуска при положение, че 1-ва степен не може да охлади, и температурата минава 100 градуса, тогава се пуска 2-ра степен!
Е на това му се вика кратко и ясно!!! Благодаря много, ще гледам тия дни да погледна таблото, така де едно майсторче :). Като има някакъв резултат ще пиша! :)
Омбре ,аз какво ти писах малко по-нагоре?Проблемът ти е наистина за специалист! 

-
rudoni написа:Омбре ,аз какво ти писах малко по-нагоре?Проблемът ти е наистина за специалист!
Къде да го диря тоя специалист, такъв в България не съществува, една от причините на търся помощ тук :). Утре ще гледам да проверим таблото дали е в ред :).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”