Моля помагайте. :)

radotom написа:На ABF помпата е същата като на 2Е-то (и доста други VW)
Свалянето не е много трудно, като се смъкне конзолата на генератора и се отмести хидравликата. Ако имаш клима- предполагам, че и тръбите ще пречат!
Обаче тези гадни алуминиевии помпи имат отвратителния навик така да стисват железните болтчета М6, с които е сглобена, че шанса никой от тях да не се скъса е едва 30% според мен!
И тогава вече става мазало!
radotom написа:Да, но мисля, че не е необходимо да се сваля подкалника.
Само дето.... когато аз я свалях цялата, със стойката, именно заради проблем със скъсано болтче, бях свалил и ангренажния ремък. Не съм сигурен, че е 100% необходимо, но... не мога да се закълна!
Ама аз съм с 8V мотор. Ремъка минава по друг начин.
vladovelin написа:На мойта на коляновия вал има три ремъка:
1 Ангренажен ремък за клапаните ( покрит е с пласмасов капак )
2 Многопистов ремък за генератора и компресора на климатика
3 Обикновен трапецовиден ремък за водната помпа и помпата на хидравликата на кормилната уредба.
FreeSoul написа:vladovelin написа:На мойта на коляновия вал има три ремъка:
1 Ангренажен ремък за клапаните ( покрит е с пласмасов капак )
2 Многопистов ремък за генератора и компресора на климатика
3 Обикновен трапецовиден ремък за водната помпа и помпата на хидравликата на кормилната уредба.
![]()
Общо взето е доста играчка, понеже се намира на трудно място и трябва да разкачаш другите неща. Но ако имаш мерак и няма вяра на майстори може да се пробваш, просто помни хубаво кое откъде.
По някое време ще съжаляваш,че си се захванал, но това е нормално
DYRACK написа:Колега на 100% съм сигурен, че водната помпа на ABF не е зацепена на ангренажа. Или ти друго имаш предвид?
_B4_ написа:По скоро си мисля, че е термостат, а не водна помпа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 41 госта