голф 3 - разочарование

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

голф 3 - разочарование

Мнениеот ivan_xpx » Съб 17 мар 2007 15:26

здравейте,

преди 5 седмици си купих голф тройка първа кола ми е. смених всичко необходимо амортисьори, накладки, масло, ремъци, филтри и др дребни неща което ми легна на около триста лева. направих застраховки (каско и гражданска) платих данъцте купих винетка още около 600 лева. Супер викам си аз вече си имам кола, сега оства само да сипвам бенз и да я ръчкам.
общо 900 лева

седмица първа:
карам си аз по околомръсното естествено имаше задръстване, стигам до поредния сфетофар точно пред мене светна червено, спирам, светва зелено, натискам съеденителя опитвам се да включа на първа но се окзва невъзможно пробвам втора също невъзможно колите зад мене почват да се нервят, опитвам се да вкюча на първа отново със сила също безуспешно, колите зад мене вече са на ръба на нервна криза и така след няколко опита светва отново червено а аз си стоя на все същото място, хм не съм голям спец по колите но осъзнах че съеденителя се е преебал, пуснах авариините светлини, изключих двикателя и превключих на втора и на следващото зелено подеглих направо към сервиза. НОВ СЪЕДЕНИТЕЛ 250 ЛЕВА
общо 1150 лева

седмица втора
качвам се в колата и гледам че от тавана виси нещо, осветителната лампа е паднала и се държи само на жиците, е не е биг диъл ще взема лепило за един лев и ще го залепя, но поглеждам по внимателно една букса не стой на мястото си хм включих буксата там където трябваше да е и натискам копчето за шибитаха и той се отвори а като си купувах колата ми бяха казали че не работи. Зарадвах се. Натискам отново ключа за да затворя шибидаха но той не се затваря аха ясно какъв е проблема пребан шибидах който не може да се затвори опитвам със сила да го натисна не става. РЕМОНТ НА ШИБИДАХ 100 ЛЕВА
общо 1250 лева

седмица трета
тръгвам към центъра и нещо трака, ясно спукана гума но не мога да спра по средата на цариградско шосе, отбивам в най лявото платно, може би съм карал не повече от 70 метра, слагам резервната гума и веднага при гумаджия
гумаджията: преебала ти се е гумата момче, трябва нова
аз: колко пари за същата гума
гумаджията:150 лева
НОВА ГУМА 150 лева
общо 1400 лева

седмица четвърта
карам си като пич през ноща в софия и изведнъж нещо почва да стърже, спирам, отивам зад колата аспуха се влачи по земята, на следващия ден НОВО ГЪРНЕ 70 лева
общо 1470 лева

седмица пета
докато майстора ми сменя аспуха, видя че задната лява жанта е цялата в масло СПИРАЧКИ каза той. отивам във случаен сервиз за спирачки без да ми го е препоръчал никой, погледна ги специалиста и ме зарадва че освен спирачката на задното колело имам и един преебан датчик за ай би еса, спомена за някаква сума около двеста лева , все още не съм ги поправил, но трябва СПИРАЧКИ 200 лева
общо 1670 лева

така за пет седмици съм дал 770 лева повече от предвиденото. Всяка седмица изминавам около 500 килаометра незнам това дали е много или малко но знам че ако продължава така за една година може би ще дам 7000 лева за ремонти ДА МУ Е.. М........

та въпросът ми е всички ли имате подобни проблеми с голфовете, ако е така да си сменям колата с друга. И коя според вас е най здравата кола която не изисква много средства за подръжка? може би новата - но имам един приятел който си купи чисто нова японска каруца, и той също има много проблеми с нея. Със сигурност тук има хора които са имали повече от една кола нека си кажат мнението.

Благодаря

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 17 мар 2007 15:31

Малко информация за колата няма да е излишна, но повечето неща за които споменаваш НЕ са вечни... просто си хванал колата в кофти момент :D

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Съб 17 мар 2007 15:34

Колега, според мен нещо карък те гони....и аз имам непрекъснато някви проблеми, да не мислиш, че само сипвам бензин. Е сега слушай мойта история:

Купухме колата през Декември 2004....обаче се оказа, че акумулатора е заминал. Нов акумулатор струваше 50 Евро. Сипахме бензин 100 октана....колата започна да гасне. Проверихме кабелите - само тоя от бобината дааваше искра, сменихме го него и свещите и сипахме 2 литра спирт за горене и колата спря да гасне. Айде още 50 Евро разходи за кабел и свещи и смяна. До тук 200....по пътя към Бг сръбските митничари одраха баща ми 45 Евро....станаха 150. Та колата стоя 1 година в Бг почти без да се кара, след това я взех аз и започнах да я карам. Карам аз, ама на мокро гасне....и гаснеше 6 месеца докат не ми завъртяха делкото както трябва да си е. Обаче се оказа, че съм за смяна на спирачни дискове и накладки, смяна на спирачни цилиндри, смяна на спирачна течност и прочие. Да не говориме, че амортесьорите са ми тръгнали да заминават, някви други тампони, моторчето за празен ход и то е проблематично. Тези неща още не са сменени, а отделно от тях ме чакат: смяна гарнитура на глава, изправяне на прагове, смяна на ангренажен ремък, слагане на ламбда контрол и др. и др.....така че, не си мисли, че си единствения, с проблеми. Сега през май и аз ще олекна с едно 700-800 лв, колата си е разход както и да го гледаме....

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Съб 17 мар 2007 15:35

ами това изобщо не са сериозни ремотни колега, особено ако си купил колата за 2000-3000лв е нормално, но след като си ги оправил, знаеш че занапред по тези системи няма да има проблеми :lol:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 17 мар 2007 15:39

:welcome_to_group Добре Дошъл
Колега явно има нещо каръшко в тоя голф. Той и моя котур ми взе здравенцето само декември наринах за една седмица 800лв подире му.
Явно най хубавата кола е служебната а след нея новата. :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 17 мар 2007 15:40

Ванка, искренно съжалявам за случките, брат!
Така е, мам... му! :evil: Джамбазите гледат само как да закрепят нещо с плюнка, че да го продадат и айдеееее... Ич ги не търси вече!
При мен също имаше пре..ан датчик на АБС-а... и бяха исключили лампичката просто!
Намира се вече втора ръка такива. По макс. 50 лева вървят.
Наистина е тъжно, че като си купиш колица, вместо да се кефиш, почваш да я оправяш! Поне с първия ми Голф знаех, че положението е много зле като го взимах. Даже- взех го на исплащане от познат. И като му дадох първите пари той ми каза: Оправяш мотора и тогава почваш да ми даваш останалите. И въпреки всичко си ми беше тегаво!
Дано с това каръците да свършват! Предполагам, че ще е така. То обикновенно месец и полвина е достатъчно, за да се покажат всички дивотии по една кола. Ако няма други грижи, прави и ще имаш здрава машина!
Само късмет и радост от тук нататък ти пожелавам!
:да:

Потребителски аватар
qnkeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnkeca » Съб 17 мар 2007 16:18

Зарибихте ме да си разкажа и моята тъжна история с змъчената ми 3-ка.Та и аз така както колегата създал невероятната тема;),зимам си голфчето и си викам:"ще сменя,масло,ангренажен ремък"-обичайните неща за смяна и ще въртя километраж.Доволен си крам аз и след два дена накладките почнаха да стържат,викам си"май...а му,за едни накладки-нормално".На следващият ден обаче почна да се чува шум подобен на този от аксиалния лагер,даже и в сервиза ми казаха че било това и най-добре било да сменя целия пакет съединител.Карах колата докато напълно не ме остави съединителя и в моя случай на един светофар.Та за пакета съединител ми искаха 400лв. на 3 сервиза,но намерихме малко връзки и накрая ме зарадваха със скромните 260 лв. и в същия момент ми поднасят добра и лоша новина:Добрата беше че само жилото се прецакало-80лв.,лошата че шума който си мислехме че е от аксиалния лагер бил от скоростната кутия-360лв. втора ръка.Все още си я карам така и чакам някъде да ме остави,щото още ги нямам тея пари.След това ми казаха че трябва да сменям и тампона под инжекциона,пак пари!Почна да ми хвърля масло през гарнитурата и там пари.Сега пък почна всеки ден да свири зумера за маслото и аз баламата доливам ама май нещо зумера е развален.И за капак на всичко ми се прееба механизма на жабката,който между другото е направен супер посно и е супер лабилен и тук пари.А забравих да кажа че и единият ми ел.джам е прецакан-100лв.- абе това пари ли са?!Иии щях да забравя,ами бензиновата помпа-180лв.,ами горивния филтър-за него вече забравих колко дадох,но и там пари.
Общо взето за това се сещам в монета,но съм сигурен че забравих нещо :roll: .Абе то едно ли беше,а я имам от 4месеца!
:(

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Съб 17 мар 2007 18:07

Много гадно наистина като ти започне така.вместо да се кефиш на придобивката да започнеш с ядове.Но така и така си и дал парите поне дай шанс на колата,щото такива неща на всеки се случват лошото при теб е че всичко наведнъж.Не се ядосвай железа се правят.Живи и здрави само

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Съб 17 мар 2007 19:23

Все още няма информация за колата, а ние вече вземаме темата присърце... всичко е възможно.... ако е на 300 000 км без да са сменяни тези консумативи ( поне аз мисля че повечето изброени са такива ) е напълно нормално да почнат да се развалят :?

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Съб 17 мар 2007 19:48

Авариите по автомобила са си и късмет а и първоначално наливане на средства.
Голфа е 3 ТДИ.
До сега съм си доволен от избора.
Август 2005 до сега 13 000 км. Първоначалната задължителна подмяна на - ангренажен ремък и съпътстващи ролки, масло, къс и дълъг накрайник, гумено-металните щуротии по носача и тва е до сега.Дребните неща като изгорели крушки не са за описване.
Може би съм късметлия и дано така да продължава.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 17 мар 2007 19:52

такъв ти е бил късмета.
Хубавото на VW е че дори и да не случиш на запазен автомобил, ще налееш малко пари и после ще караш, но вярвай ми има марки при които не е така...

ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_xpx » Съб 17 мар 2007 19:58

Tishku написа:Все още няма информация за колата, а ние вече вземаме темата присърце... всичко е възможно.... ако е на 300 000 км без да са сменяни тези консумативи ( поне аз мисля че повечето изброени са такива ) е напълно нормално да почнат да се развалят :?

голф 3 1,6
190 000 км
сервизна книжка в която пише че на всеки 15 000 км е минавала сервизен преглед
с докарването ми излезе 4200 лева - не е от българия
четери врати
93 година
абс
2 еърбега
шибидах

ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_xpx » Съб 17 мар 2007 20:00

znainainai написа::welcome_to_group Добре Дошъл
Колега явно има нещо каръшко в тоя голф. Той и моя котур ми взе здравенцето само декември наринах за една седмица 800лв подире му.
Явно най хубавата кола е служебната а след нея новата. :D

:D верно че служебната кола е най добра - за това не бях се сетил

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 мар 2007 20:02

Ами да се надяваме поне че парите за купуването не са били много че иначе ще е доста лошо-хем скъпа кола хем трошлива :)

ivan_xpx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan_xpx » Съб 17 мар 2007 20:10

е поне форума на VW е много добър 12 мнения за по малко от 10 часа

благодаря на всички :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”