Голф 3 2е тресе при студен двигател
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 2.0 GTI 115 1994
Голф 3 2е тресе при студен двигател
Колеги много търсих и четох но никъде не открих като моя проблем или поне не съм видял колата ми е голф 3 2е 115к.с. бензин/газ.Проблема е следния когато е много студено при старт на мотора естествено паля на бензин на 2500 оборота прехвърлям на газ след като запаля на бензин мотора почва да се тресе много и да прекъсва неможе даже и да се изреже като я оставя около 1мин.изчиства и си работи идеално прехвърлям на газ и си карам а ако се опитам да прехвърля на газ докато тресе мотора продължава и на газ да тресе известно време и пак си се оправя и това го прави само когато е много студено примерно сега зимата лятото го няма това тресене моля дайте съвети ако някой е имал подобен проблем
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Голф 3 2е тресе при студен двигател
Замери си температурния датчик, провери си и тоците - кабели, свещи, бобина итн.
-
snupeca написа:Замери си температурния датчик, провери си и тоците - кабели, свещи, бобина итн.
Колега темп.датчик,свещи,кабели,капачка и палец съм ги сменил преди 3 месеца няма логика да е от това колата имаше същите симптоми и миналата зима а до бобината мисля че ако е от нея трябва да го прави постоянно не мисля че ще го прави само когато е под 0-лата така да се каже

- snupeca
- Контакти:
Щом има температурна зависимост, първото което ми хрумва е датчик. Щом си сигурен, че е наред, погледни вечер за искри по ел. компонентите, ако влиза влага някъде, и прави мизерии докато изсъхне. С обикновена газова ли е? Най-добре една диагностика.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема, който описваш с тресенето при студено време може да се дължи и на прекалено богата горивна смес. Ако не влиза достатъчно въздух в двигатела, сместа се преобогатява и се получава описания проблем. За начало си провери въздушния филтър да не е прекалено мръсен. Може да направиш експеримент - махни за малко въздушния филтър, ако се оправи работата на двигателя, значи сместа е преобогатена.
Огледай дали някъде няма автоматични клапи за въздух, които могат да се регулират. На старите голфове имаше една клапа за въздух, която се отваряше напълно, след като двигатела загрее. За твоя двигател нямам идея как е.
Ако не може да се регулира въздушния поток, опитай да обедниш малко газовата смес.
Другата вероятна причина са свещите. Това, че си ги сменял скоро нищо не означава. Ако свещите не са подбрани правилно с подходящо топлинно число, могат да се прецакат и след една седмица. Затова ги провери дали работят нормално.
Огледай дали някъде няма автоматични клапи за въздух, които могат да се регулират. На старите голфове имаше една клапа за въздух, която се отваряше напълно, след като двигатела загрее. За твоя двигател нямам идея как е.
Ако не може да се регулира въздушния поток, опитай да обедниш малко газовата смес.
Другата вероятна причина са свещите. Това, че си ги сменял скоро нищо не означава. Ако свещите не са подбрани правилно с подходящо топлинно число, могат да се прецакат и след една седмица. Затова ги провери дали работят нормално.
-
snupeca написа:Щом има температурна зависимост, първото което ми хрумва е датчик. Щом си сигурен, че е наред, погледни вечер за искри по ел. компонентите, ако влиза влага някъде, и прави мизерии докато изсъхне. С обикновена газова ли е? Най-добре една диагностика.
Със обикновенна газова е сместа е перфектна на диагностика е карана колата не показва никакви грешки но този проблем е неоткриваем сичко по колата работи просто мърка но това тресене не ми го побира главата от какво може да е

-
Jack Krauser написа:Проблема, който описваш с тресенето при студено време може да се дължи и на прекалено богата горивна смес. Ако не влиза достатъчно въздух в двигатела, сместа се преобогатява и се получава описания проблем. За начало си провери въздушния филтър да не е прекалено мръсен. Може да направиш експеримент - махни за малко въздушния филтър, ако се оправи работата на двигателя, значи сместа е преобогатена.
Колега за богатата смес може да има нещо вярно защото като ми тресе колата се дави от богата смес на бензин и смърди на неизгорял бензин хвърля го през ауспуха иначе възд.филтър го смених преди 3 хиляди на колата във кутията има клапа която се регулира от вакум за топъл и студен въздух но понеже има една счупена част на нея и съм я затворил за топлия въздух демек влиза само студен въздух иначе освен тази клапа друга няма а за свещите те са избирани по каталог за този мотор но преди тях тоя проблем го правеше и с още 3 чифта свещи така че изклиучвам варианта да е от свещите

- snupeca
- Контакти:
Карана е на диагностика, но закачена ли е в момент в който го прави? Да е студена/o?
-
snupeca написа:Карана е на диагностика, но закачена ли е в момент в който го прави? Да е студена/o?
Не защото като я откарам примерно към 10 сутринта не е толкова студено а и мотора е позагрял и не показва никакви грешки или проблеми.....

- snupeca
- Контакти:
Затова се оставя да спи пред сервиза, и на другия ден я хващаш по без гащи
Я откачи буксата на температурния и запали без него за проба.

-
snupeca написа:Затова се оставя да спи пред сервиза, и на другия ден я хващаш по без гащиЯ откачи буксата на температурния и запали без него за проба.
Пробвал съм и с тоя номер да откачам буксата но същата работа е и затова мислех че е от темп.датчик купих си нов но и с него е така сега имам 2 темп.датчика работещи но проблема не е от това

-
stefan4o написа:Тая тема чете ли я?:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=406869&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B7
Колега четох я ще погледна делкото но не мисля че е от конденз все пак приемам всякакви съвети ако някой се сеща за друго да казва

-
Колеги свалих дистр.капачка на делкото и вътре под палеца има 3 малки дупки през които се вижда смисал това са отвори там трябва ли да има някакво уплатнение или някакъв О-пръстен мисля че от там влиза влага или нещо такова и за това мотора тресе на студено някой знае ли да каже ? 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”