масло на сервото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dexter
Автомобил:
Двигател:

масло на сервото

Мнениеот dexter » Нед 30 окт 2005 9:14

Здравеите, пичове! Обръщам се към вас с поредното ми въпросче.
Нещо напоследък сервото ми се разшумя- може би е от студа(колкото отивам кам краино положение на волана- по-шумно става), защото преди не беше шумно, а нивото си е все същтото, а то е между средата и чертата на минимума- вече 6 месеца. Та въпросът ми е да направя ли както съм решил? т.е. купувам си хидравлично масло за серво за волан и да си долея до максимума? Благодаря предварително за отговорите!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 30 окт 2005 9:19

Има хидравлика има проблем,няма хидравлика няма проблем!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 30 окт 2005 10:13

мисля че би било по разумно да се опиташ да го смениш.
някъде беше по форума писано как се сменя. а най добре ще направиш да се свържеш със специалист който поне да я чуе как мръфти-да не е тръгнала помпата случайно. едно приятелче лятото го закъса яко на морето точно с жена и дете му блокира помпата без да се обади изобщо преди това нещо и подпали ремъка... абе беше нова година...

Потребителски аватар
dexter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dexter » Пет 04 ное 2005 20:38

Търсих в търсачката ,и по хидравлика ,и по серво ,и по жена,и по море ,и по вода :D , ама такава тема не открих :cry:
ако някои знае - нека каже откъде се източва маслото, какво масло е ползвал за наливане и какво количество е налял?
в Автотреид 1 литър е 38 лева, иначе 19 лева по магазините(говорим за специално минерално масло за хидравлика за серво за VW). Едите викат доливаи и не точи, другите източваи и наливаи! Днеска един ми каза дори да не го пипам и да си карам така- все пак проблеми нямам- шума не е голям, дори непознавачите не го чуват, само нивото ми е нисичко?

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пет 04 ное 2005 22:48

vaskoto1 написа:някъде беше по форума писано как се сменя.

Да Васко и ти беше описал много хубаво как точно се сменя /как въртиш волана и т.н./, НО тази тема я търся от доста време /повече от месец :cry:, понеже и аз съм за смяна на хидр. масло/ със и без търсачка и е НЯМА, що ли не я копнах докато я имаше.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”